Afbeelding

Met minder budget meer Mooi Weer Spelen

cultuur

Editie: Week 26, Jaargang 22 |

De Markt stroomde vol met bezoekers die de Mooi Weer Spelen en grotere acts op het podium niet wilden missen… (foto: Koos Bommelé)

DELFT – De Mooi Weer Spelen zijn terug van weggeweest. Met een budget wat een tiende was van het budget van tien jaar geleden, slaagde de organisatie erin een ouderwets mooi straattheaterfestival neer te zetten.

De Mooi Weer Spelen zorgden zaterdag en zondag voor het nodige vermaak op de Markt. Daar kwamen vele geïnteresseerden op af. Artistiek leider Frank Koenen was na afloop meer dan tevreden. “Het was weer fantastisch, heel erg geslaagd”, reageert hij. Zaterdagavond waren er volgens hem continue wel vier- a vijfduizend toeschouwers op de Markt; de plek waar het bijna allemaal gebeurde. Koenen polste bij veel bezoekers hoe ze het vonden en ze bleken positief. “Op de Markt had je nu één festivalterrein waar alles gebeurde, met alles om de hoek. Dat gaf een relaxed en veilig gevoel. Het was nu echt een soort parade, zoals je die in de zomer in de grote steden ziet. Ik heb geen wanklank gehoord. Ja, sommigen vroegen zich af waar de metershoge spektakels waren.” Daar konden ze in tegenstelling tot voorgaande edities lang naar zoeken. “Al waren er wel wat walking acts.” Vorig weekend waren in Delft meerdere evenementen. “Maar daardoor was het nergens echt druk en was het overal gezellig en gemoedelijk”, noemt Koenen een voordeel van de volle agenda. “Stiekem was ik blij dat er zoveel werd georganiseerd.”

Waardevolle start
Koenen noemt de afgelopen editie een ‘waardevolle start voor een nieuwe serie’ Mooi Weer Spelen. “We willen op dezelfde voet verder en weer terug naar de Markt. Enige voorwaarde voor de komende edities is wel dat de financiering moet rondkomen.” Dat laatste valt in deze economisch mindere tijden niet mee, ervoer de organisatie afgelopen jaar. “We werken met een budget dat een tiende is van het budget van tien jaar geleden. Je kunt je voorstellen dat dat pittig is. Gelukkig hebben we in Delft nu een Ondernemersfonds, die weggevallen gelden een beetje opving en kregen we hulp van Delftse kunstenaars en ondernemers.” Ook in de minder goed gevulde portemonnee ziet positivo Koenen voordelen. “De betrokkenheid is daardoor groter. We sprokkelden dit jaar met veel liefde de acts bij elkaar, waaronder acts uit België, Frankrijk en Duitsland. Afgelopen editie is er ontzettend veel gelukt en we hebben geen concessies gedaan aan onze ambities.” Bovendien: “We zijn veel meer participatiefestival geworden, zoals het vroeger ook bedoeld is.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12