Afbeelding

De Heeren van Barca zetten zich feestend in voor het goede doel

cultuur

DELFT - De Stichting Heeren van Barca is in 2008 opgericht met als doel om jaarlijks een groot feest ten behoeve van het goede doel te organiseren.

Dit idee is ontstaan tijdens een teamuitje in Barcelona met het veteranenteam van DHL. “Het is sowieso leuk om één keer per jaar een leuk feest te geven, maar als je met de opbrengst ook nog mensen blij kan maken die het minder hebben getroffen dan wij, dan geeft dat een hoop voldoening”, weet Jean-Paul Schotting van de Stichting Heeren van Barca inmiddels.

Tijdens hun eerste feest was het thema Caribbean Party en werd geld opgehaald voor de Stichting KiKa. Daarna was het de beurt aan de Stichting Homeless Child en als laatste was daar de Stichting Kinderdroomwens. Tot nu toe werd hiermee door de Heeren al 26.000 euro opgehaald voor de genoemde doelen. Dit geld hebben ze op verschillende manieren binnengehaald. Zo is er jaarlijks een loterij, waarvoor verschillende bedrijven fantastische prijzen ter beschikking hebben gesteld. “We hebben bijvoorbeeld al diverse reizen weg mogen geven naar bijvoorbeeld Kreta, Cyprus, Turkije, Spanje en Oostenrijk”, geeft Schotting aan. “Verder worden ook altijd diverse dinerbonnen en hotelovernachtingen beschikbaar gesteld door restaurants en hotels.” In 2008 organiseerden de Heeren van Barca een veiling, waar onder andere voetbalshirts van Real Madrid, Ajax en Feyenoord werden geveild. Zulke activiteiten gaat, weet Schotting, veel tijd in zitten. “Maar de voldoening is des te groter wanneer we het goede doel weer blij kunnen maken met een leuke bijdrage.”

De Stichting Vrienden van Barca heeft voor dit jaar het Medisch Centrum Reinier de Graaf uitgekozen als de gelukkige. Deze organisatie draagt zorg voor zaken die niet uit het ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. Zo zijn er in het verleden bijvoorbeeld Disney tv's, nieuwe kinderboeken, meubilair en speelgoed aangeschaft. “We hebben contact gehad met het ziekenhuis en daar zijn diverse wensen naar voren gekomen waar zij om zitten te springen. Ons doel is nu om al deze wensen te gaan in willigen. En daar gaan wij hard ons best voor doen”, zegt Schotting.

Feest
Op zaterdag 21 april organiseren de Heeren van Barca hun jaarlijkse feest. Het thema is dit keer First Aid Party (leeftijd 30+) en de dresscode voor deze avond is ‘dokters/verpleegsters’. Er zijn nog kaarten te koop voor dit evenement. Deze kosten slechts 10 per stuk. Met deze toegangskaart maken de bezoekers tevens kans op twee reizen. De eerste is een vliegvakantie naar de zon voor twee personen, de tweede is een wintersportvakantie naar Kirchberg in Oostenrijk voor twee personen. Als klap op de vuurpijl heeft de Stichting Heeren van Barca dit jaar een extra prijs weten te regelen. In samenwerking met het bedrijf Baaf Automotive is een auto (!) ter beschikking gesteld voor de bezoekers van dit feest die op deze avond loten kopen. Zo'n lot kost 2 euro 50 per stuk. “Daarmee maak je dus kans op deze fantastische prijs. Feest dus mee en help zo het goede doel”, besluit Jean-Paul Schotting. Kaarten kunnen vooraf worden besteld via e-mailadres hvb@stichtingheerenvanbarca.nl. Zie verder voor meer informatie de website www.stichtingheerenvanbarca.nl. De Heeren van Barca bestaat uit  Marcel Schotting, Manfred Bavelaar, Gert-Jan Bavelaar, Barry Wiese, Richard Ruijgrok, Leo Fonkert, Ted Engelen, Paolo Atzei, Marco de Vreede en Jean-Paul Schotting.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12