Afbeelding

Boerol: culturele hoogstandjes in de polder

cultuur

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

Boerol is zittend op een strobaal genieten van verrassende optredens.

MIDDEN-DELFLAND - Voor de zevende keer in successie zal in het eerste weekeind van juli Boerol worden georganiseerd. Voor het eerst zal het culturele evenement twee dagen duren. Boerol werd in 2008 toegevoegd aan de Midden-Delfland fietstocht. De deelnemers aan de tocht konden bij de boerderij van Dirk en Trudy den Hoed, bij 't Woudt neerstrijken om te genieten van een kunstmanifestatie.

“We legden een link naar Oerol”, zegt Peter van Gelder, samen met de familie Den Hoed grondlegger van het inmiddels drukbezochte feest. “Omdat we het feest vierden in een landelijke omgeving hebben we het, met een knipoog naar Oerol, Boerol genoemd. In 2012 zijn we van de boerderij van Dirk naar het Kraaiennest verhuisd. Dirk had het, na vijf jaar, wel een beetje gehad met alle drukte rondom zijn boerderij. Je moet je voorstellen dat er een week lang allerlei mensen in en om zijn huis rondliepen. Eerlijk gezegd is de locatie die we nu gebruiken nog beter geschikt voor het evenement. Dirks boerderij lag aan een doodlopende weg en het Kraaiennest is van meerder kanten bereikbaar.”

Spontane aanmeldingen
De programmering leverde de organisatie van Boerol weinig problemen op. Van Gelder: “Aan ideeën hebben we geen gebrek. We krijgen zelfs een aantal spontane aanmeldingen van artiesten. We hebben stap gemaakt van amateurs naar professionals en semi-professionals. Zo hebben we op vrijdagavond 4 juli een heel bijzondere act in huis. Vorig jaar trad op Oerol Houten huis- en speeltheater Holland op met Droogland. Dat was een klapper. We zijn erin geslaagd die act te contracteren. Zij spelen op vrijdagavond. Aanvankelijk was de bedoeling dat ze twee voorstellingen zouden geven, maar er is zoveel belangstelling voor dat er inmiddels al een derde voorstelling is bijgeboekt. Omdat de ruimte beperkt is, moeten de mensen 7.50 euro betalen voor een plaatsje op de tribune. Van de overige acts van Boerol kun je gratis genieten.”

Dichterscollectief
Zaterdag kan het publiek van 11.00 uur tot 19.30 uur non-stop genieten van muziek, kunst, theater en poëzie. “Dit jaar hebben we een dichterscollectief weten te strikken. 10 Dichters komen voordragen uit eigen werk. Verder is er natuurlijk ook aan de kinderen gedacht met speciale kindervoorstellingen”, vertelt Van Gelder. Ook aan de inwendige mens heeft Boerol gedacht. “De taartenbrigade zorgt voor taart bij de koffie, en verder kunnen mensen genieten van streekproducten, Boerol brood, biologische catering, je kunt het zo gek niet bedenken.”
De volledige informatie over Boerol kunt u vinden op www.boerol.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12