Afbeelding

De lege etalages van Henk van Bergen zijn niet leeg meer

cultuur

Editie: Week 35, Jaargang 20 |

DELFT – Henk van Bergen vindt een lege etalage maar niks. Hij stelt z’n winkelruimte op de hoek van de Breestraat en de Brabantse Turfmarkt, zolang deze niet wordt verhuurd, daarom beschikbaar aan kunstenaars.

Zij mogen hier nu hun werk exposeren en Van Bergen hoeft daar niks voor terug. “Lege etalages zijn niet goed voor de stad en niet goed voor de winkeliers”, vertelt Van Bergen. Hij hoopt nu met de tijdelijke expositie de levendigheid in het pand terug te brengen.

Dat pand staat al sinds eind april leeg. De afgelopen tijd werd het weer opnieuw ingericht. Met kunst van lokale kunstenaars. Wie wat moois ziet, kan het kopen.

De expositie is deels vanaf de straat zichtbaar, maar is ook elke zaterdag geopend van 11.30 tot 16.30 uur. Zaterdag 1 september van 13.00 uur tot 14.00 uur geeft Lilian Schiffers een demonstratie houtbewerking. Op dezelfde dag, van 13.00 uur tot 14.00 uur, is er een demonstratie houtdraaien door Lodewijk van Wendel de Joode.

Volgens Henk van Bergen is het de bedoeling dat op zijn tijdelijke expositie regelmatig nieuw werk van andere kunstenaars te zien is.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12