Afbeelding

Jazzfestival Delft in New York op zoek naar wereldsterren

cultuur

Editie: Week 8, Jaargang 22 |

Hans Mantel kan niet wachten om naar New York af te reizen om de volgende hoofdact van Jazzfestival Delft vast te leggen.

DELFT – Een delegatie van Jazzfestival Delft vertrekt morgen naar New York om muzikale jazzhelden van weleer in het weekend van 15 tot en met 17 augustus naar Delft te halen.  

 

Vorig jaar pakte de organisatie van het festival groots uit door, de ietwat in vergetelheid geraakte, Tom Browne als grote publiekstrekker naar de Prinsenstad te halen. “Dit jaar gaan we weer proberen om één of meerdere grote namen voor het festival te boeken”, vertelt Mirjan van Leijenhorst namens de organisatie. “Dat doe ik samen met Hans Mantel, jazzkenner en musicoloog. Hij kent veel artiesten en heeft een enorm netwerk in die stad. Hij weet niet alleen veel van jazz, maar heeft ook een band met Delft: hij heeft hier gewoond en wilde ons graag helpen.” De twee stappen morgen in het vliegtuig. “We hebben al veel afspraken gepland met artiesten en het is spannend of we ze kunnen overhalen om naar Delft te komen.” Dat zal niet vanzelfsprekend zijn, want ze gaan in Nederland optreden met Nederlandse jonge talenten. “Dát maakt het ook allemaal extra spannend; er hangt veel af van de manier waarop we de artiesten benaderen. We hopen er uiteindelijk één of meer over de streep te trekken, zodat we in ieder geval een toezegging hebben dat zij bereid zijn te komen als wij het financieel rond krijgen.” Als artiesten vastgelegd worden, dan komen ze niet alleen naar Delft. “We werken dit jaar voor het eerst ook samen met onder meer het jazzfestival van Haarlem, dat in hetzelfde weekend plaatsvindt.”

In Delft zullen de muzikanten samenspelen met jonge, talentvolle musici. “Dat deel van het concept is ons ook heel goed bevallen. We doen net als vorig jaar een auditieronde onder jonge musici die met de wereldsterren willen samenwerken, waarbij het niet alleen om muziekskills draait, maar ook om andere vaardigheden. We nodigen hiervoor studenten van het conservatorium uit, maar andere jonge, talentvolle muzikanten zijn natuurlijk ook welkom. Zij kunnen zich opgeven via info@thejazzdream.nl.” Om de artiesten ook daadwerkelijk naar Delft te kunnen halen, zijn financiële middelen nodig. “Daarom gaan we dit jaar voor het eerst met crowdfunding werken. Als je ons helpt, weten we je te vinden, want we hebben voor elke donatie vanaf 10 euro een unieke beloning. Die varieert van een gezellige borrel of een gesigneerde cd bij een bijdrage van 10 euro tot een onvergetelijke meet and greet als je vijftig euro doneert. Verder ben jij de allereerste die alle nieuwtjes hoort. Daarnaast kunnen ook bedrijven ons vanaf 100 euro sponsoren. Hierbij valt te praten over naamsvermelding in officiële media-uitingen. Geïnteresseerden kunnen het bedrag overmaken op het rekeningnummer van TheJazzDream Foundation NL64RABO0145263290 onder vermelding van naam, e-mailadres en telefoonnummer.”


Uiteindelijk wil Van Leijenhorst ook het publiek betrekken bij de keuze voor de artiesten. “Daarom kunt u via  dreamon@thejazzdream.nl laten weten wie u graag op het festival ziet optreden. Garanties zijn er niet, maar wij gaan ons uiterste best doen om de meest genoemde artiesten naar het festival te halen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12