Afbeelding

Kroegen, publiek en organisatie blij met eerste Irish Pub Festival

cultuur

Editie: Week 20, Jaargang 22 |

DELFT – De eerste editie van het Irish Pub Festival Delft was een succes. De acht deelnemende kroegen zaten stampvol publiek, dat met volle teugen genoot van de Ierse muziek en hun glazen.


“Het was echt super”, reageert Lynn Shannon, die het festival samen met haar Ierse man Noel organiseerde. Dat doen de twee al jaren in hun woonplaats Deventer. “Maar het leek ons leuk om uit te breiden.” Toen de twee met hun band Take The Biscuit ooit optraden in De Clipper op de Markt, dachten ze: hier kunnen we ook prima een Irish Pub Festival organiseren. “We zagen de Markt en dachten: woh! Je kunt hier makkelijk van kroeg naar kroeg hoppen, net als in Deventer.”
Dus zorgden ze ervoor dat er vorige week vrijdag acht bands en artiesten naar de Prinsenstad kwamen, waar ze vanaf 21.00 uur in acht kroegen het publiek vermaakten met hun Ierse muziek. Ook het weer zat mee, want door de wind, regen en hagel waanden binnenstadbezoekers zich in Ierland. Veel bezoekers trotseerden die weersomstandigheden. “Het was lekker druk. Ik schat dat er zo’n 2500 bezoekers waren, verdeeld over de acht kroegen. Zeker voor een eerste keer zijn we heel blij met zulke aantallen. Ierse muziek trekt altijd mensen, maar dat het er zóveel zouden zijn.”


De reacties na afloop waren enorm positief. De deelnemende kroegen waren blij met de volle zalen, de bezoekers waren enthousiast en cafés die volgend jaar ook mee willen doen, hebben zich al gemeld. “Echt super tof”, vindt Lynn. Volgend jaar willen Lynn en Shannon het festival in nog meer Delftse kroegen organiseren, met nog meer band en artiesten. “In Deventer duurt het festival altijd twee dagen, daar willen we in Delft ook naartoe.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12