Huis te koop: Archipellaan 29, Delft

onroerend goed

Vooroorlogse woning in een prettige straat

Ellen en Michele Nurra kochten hun huis aan de Archipellaan toentertijd vooral omdat de straat hen zo aansprak. 

De broer van Michele had er gewoond waardoor ze wisten dat het een leuke straat is. “Het is echt een leuk straatje”, vertelt Ellen. “We hebben best een vrij uitzicht, want we hebben geen overburen. Het is hier ook heel groen en rustig. De Indische buurt is sowieso een erg leuk gedeelte van Delft.” 

De locatie van het huis is ook zeer gunstig. Het staat vlakbij de stad en je zit zo op de snelweg. Op de brede straat aan de voorkant is bovendien geen doorgaand verkeer. “Erg prettig vind ik ook dat we in dit huis aan de voorkant leven”, oordeelt Michele. “In de moderne huizen zit de keuken altijd aan de voorkant en leef je aan de achterkant van het huis, maar dat is bij ons andersom. Dat vind ik heel prettig en het creëert een leuke sfeer. Bovendien zorgt dat voor veel sociale controle waardoor onze kinderen heel veel buiten hebben gespeeld vroeger.” 

Dat het woongedeelte aan de voorkant van het huis zit, is kenmerkend voor een vooroorlogse woning als het huis in de Archipellaan. “Maar vooroorlogse woningen zijn ook traditioneel gebouwd en kwalitatief goed”, licht Michele de toenmalige keuze voor een oud huis toe. “Ik vind ons huis ook erg sfeervol en het is mooi dat het glas in lood er nog inzit.” 

“We wilden toen we dit kochten ook graag verbouwen en dat kon in dit huis”, blikt Ellen terug. “We hebben het huis helemaal opgeknapt naar de wensen van deze tijd. De open keuken is daar het belangrijkste voorbeeld van.” 

Ellen en Michele gaan verhuizen, omdat hun kinderen te groot zijn geworden voor het huis. “Met twee puberende kinderen komen de muren hier op je af”, concludeert Ellen. “We hebben hier geen ruimte om ons even terug te trekken als dat moet. Onze dochter is bovendien achttien en ze wil zo nu en dan ook mensen uitnodigen. Daar is ons huis een beetje te klein voor.” 

Het huis is dan ook het meest geschikt voor starters, alleenstaanden of stellen. Maar met kinderen kan het ook prima, er zijn immers genoeg slaapkamers en de omgeving is prettig voor kinderen om in op te groeien. Met oudere kinderen wordt het echter wat lastiger. 

De vraagprijs voor deze woning is 219.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) - 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12