Afbeelding

Huis te koop: Oranjelaan 38, Den Hoorn

onroerend goed

Editie: Week 3, Jaargang 21 |

DEN HOORN – Ellen en Yolande van As zijn druk in de weer met de verkoop van de woning van de ouders van Yolande. Ruim vier jaar geleden is haar moeder al ontvallen en vorig jaar is haar vader op tachtigjarige leeftijd overleden. De goed onderhouden benedenwoning staat nu te koop en in de tussentijd houden Ellen en Yolande de woning aan kant. “Ze hebben hier altijd met heel veel plezier gewoond”, zegt Ellen.

De ouders van Yolande betrokken de benedenwoning in het jaar 2000, toen dit woningblok net af gebouwd was. Daarvoor woonden ze in Tanthof, maar ze wilden kleiner en in een rustiger woonomgeving gaan wonen. “Er is toen vrij snel beslist dat ze hier zouden gaan wonen”, zegt Yolande. “Het was hun eerste koopwoning en dat is best bijzonder op zo’n hoge leeftijd.”

Acht jaar hebben ze hier nog heel gezond gewoond, maar toen werd haar moeder ziek. Gelukkig werd haar vader heel goed in de omgeving opgenomen. “In zo’n nieuw rijtje met allemaal nieuwe bewoners is er altijd meteen veel gehechtheid”, zegt Ellen. “De sfeer onder de bewoners was dan ook heel goed en er was veel sociale controle.”

De woning was voor twee ouderen groot genoeg, maar het is ook heel geschikt als startersappartement. De woning is helemaal gelijkvloers. “Voor mensen met een rollator is het dus een prima toegankelijke woning”, zegt Yolande. “Het is bovendien een autoluwe straat en kinderen kunnen heerlijk op straat buiten spelen.” De woonkamer is inclusief de open keuken 26 vierkante meter. Er ligt een mooie laminaatvloer. Ellen en Yolande hebben zelf de woning nog een beetje gemoderniseerd, om die aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. De moderne keuken is voorzien van een koel-vries-combinatie, een vaatwasser, een combimagnetron, een gaskookplaat en een afzuigkap. “In de woonkamer is er een deur naar de achtertuin”, zegt Ellen.

“De vader van Yolande hield nogal van klussen en heeft zelf een extra schuur gemaakt in de tuin. Er zijn nu dus twee bergingen. Aan de gevel is er over de volle breedte een zonnescherm.” Aan de woonkamer grenst de voorslaapkamer, die 2.67 bij 4.91 meter is. De kamer aan de voorkant is 2.97 bij 2.61 meter en die is voorzien van een schuifwandkast. De moderne badkamer is 2.17 bij 2.12 meter en die heeft een wastafel, een douchecabine en een wasmachineaansluiting. Er zijn in huis diverse extra opbergkasten. Verwarming en warmwatervoorziening door middel van CV-combiketel met bouwjaar 2000. “Er is een actieve VvE”, zegt Yolande. “Onlangs is er bijvoorbeeld glasvezelkabel aangelegd. Eén keer per jaar is er een straatfeest met een barbecue.” De woning is op loopafstand van het centrum van Den Hoorn. Delft is met de fiets ook heel snel bereikbaar. De woning is verder gunstig gelegen ten opzichte van diverse scholen, winkels en de uitvalswegen A4 en A13.

Voor deze woning is de Duokoop-regeling van toepassing. Bij Duokoop koopt u de woning en pacht u de grond met een grondwaarde van 55.275 en de vraagprijs van de woning is 119.725,- k.k.

U betaalt in dit geval een maandelijkse canon (aftrekbaar) van 217,-.
De vraagprijs voor deze woning is 175.000 k.k. Op eigen grond (vraagprijs eigen grond 175.000,- k.k.)

Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 2125288 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12