Afbeelding

Huis te koop: Delfgauwseweg 196, Delft

onroerend goed

Editie: Week 5, Jaargang 21 |

DELFT – Erwin Kuil is vijf jaar geleden in deze sfeervolle twee-onder-één-kap-woning uit de jaren twintig komen wonen. De woning is gelegen op 414 vierkante meter eigen grond. Dit betekent dat je hier ‘buiten’ woont aan de rand van Delft. “Ik kom uit deze omgeving en het is me hier altijd heel goed bevallen”, zegt hij.

Inmiddels wordt het huis tijdelijk bewoond door zijn zus Tamara. Zelf is hij namelijk voor zijn werk naar Eindhoven moeten gaan en zijn zus kan het huis nu mooi bewonen. “Ik was hier graag zelf blijven wonen”, zegt hij. “Maar de afstand is gewoon te groot om dagelijks te overbruggen. Het is fijn dat mijn zus hier nu kan wonen. Ik zou het huis nooit verhuren, want daarvoor is het me te dierbaar.”

Toen Erwin deze woning in 2008 kocht, moest er veel aan gedaan worden. De vorige bewoner was in het huis geboren en is ver in de negentig geworden. Daarom heeft Erwin het huis destijds volledig moeten laten renoveren. “Eén van de belangrijkste redenen om voor dit huis te kiezen, was de enorme tuin”, zegt hij. “Achter de tuin is een slootje en daarachter begint de Delftse Hout. Je hebt uitzicht op de prachtige natuur en de moestuinen en je kunt hier veel verschillende soorten vogels zien, zoals de papegaaien uit het recreatiegebied.”

De prachtige zonnige tuin heeft een totale diepte van circa 40 meter en is ingedeeld in een voorgedeelte met een grote garage (3.36 bij 7.40 meter met zij-oprit), een tussen– en achtergedeelte, alle voorzien van terrassen. De sfeervolle lichte woonkamer is 7.80 bij 3.35 meter, met een plafond voorzien van rozet-ornamenten en sierlijsten rondom, en heeft aan de achterzijde door middel van openslaande deuren toegang tot de serre van 5.46 bij 1.25 meter. De gesloten keuken heeft eveneens een toegang naar de serre. “Daar kun je heerlijk een kop koffie drinken en de krant lezen”, zegt hij.

De keuken zelf is modern uitgevoerd en is voorzien van een vaatwasser, een oven en een kookplaat. De keuken is net zoals de entree, gang en het toilet voorzien van een originele granieten vloer. “Het huis is helemaal onderkelderd”, zegt hij. “De kelder met een hoogte van 1.75 meter heeft drie compartimenten.”

Op de eerste verdieping is er een ruime overloop met ruimte voor een studeer- of werkhoek. De voorkamer is 3.35 bij 4.08 meter en deze heeft een deur met glas-in-lood raam. De achterkamer is 3.30 bij 3.50 meter en heeft een prachtig vrij uitzicht over de diepe tuin en de omgeving. De moderne badkamer heeft een douchegelegenheid met thermostaatknop, een wastafelmeubel, een designradiator en een tweede toilet. “Overal in huis zijn er geïsoleerde ramen”, zegt hij. “Hierdoor heb je helemaal geen last van geluiden van de weg voor het huis.”

De tweede verdieping heeft een ruime overloop, die toegang biedt tot een voorkamer (vloermaat circa 1.90 bij 4.75 meter) en tot een slaapkamer (vloermaat circa 3.00 bij 4.75 meter), beide kamers hebben een dakkapel en een veluxraam. “Het is een leuk rijtje, waar de buren goed met elkaar omgaan”, zegt hij. “Er is veel saamhorigheid en sociale controle. Zelf ben ik erg op Delft gericht, daar ben je al na enkele minuten fietsen, maar het is ook goed te lopen. Voor de boodschappen kan je makkelijk even naar Emerald. Behalve in de garage kun je ook voor het huis parkeren op eigen terrein.”

De vraagprijs voor deze woning is 409.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning?
Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 2132441 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12