Huis te koop: Dorpsstraat 23, Schipluiden

onroerend goed

Zonnige, oude winkel in gezellig Schipluiden

SCHIPLUIDEN - Aad en Riet van der Burgh hebben sinds kort een gelijkvloerse seniorenwoning. Dat is de reden dat ze na vijftig jaar hun huis in de Dorpsstraat in Schipluiden willen verkopen.

Het eeuwenoude huis, op nummer 23 in de Dorpsstraat, werd vijftig jaar geleden door Aad en Riet gekocht. Aanvankelijk was het een winkel in van alles en nog wat. Aad heeft de winkel toen overgenomen en heeft daar 25 jaar in gewerkt. Toen hij vervolgens niet meer kon concurreren met de supermarkten is hij ander werk gaan zoeken en ging hij het hele huis gebruiken om in te wonen. 

Het ruime huis heeft een grote woonkamer (43 vierkante meter) met een open haard, een ruime, moderne woonkeuken en een badkamer. Op de eerste verdieping is er een riante ouderslaapkamer (27 vierkante meter groot) die in de tijd van de winkel als huiskamer fungeerde. Daarnaast zijn er nog twee slaapkamers waarvan er één toegang geeft tot het dakterras. 

Bij het huis hoort tevens een diepe achtertuin die bovendien erg zonnig is. “We hebben de hele dag zon”, vertelt Aad. “Doordat de achtertuin zo diep is kun je er altijd in de zon zitten. En anders zitten we aan de voorkant in de zon.” Aad en Riet hebben altijd veel aanspraak gehad als ze voor het huis in de zon zaten. Schipluiden is een klein, gezellig dorp waar iedereen iedereen kent. 

Het huis heeft een hele centrale ligging met een leuk uitzicht op het dorp Schipluiden. Alle winkels bevinden zich in de buurt en wie van varen houdt kan zijn bootje voor de deur kwijt. In de winter kan er vanaf de sloot voor het huis door het hele Westland geschaatst worden in de jacht naar de beroemde ‘Vlaardingse moppen’. Het water is bovendien heel geschikt om in te vissen. 

Het bijzondere aan de woning is dat die erg oud is. Het huis is in de negentiende eeuw gebouwd. Het wordt gekenmerkt door zijn eikenhouten balkenstelsel. De leeftijd van het huis brengt veel gezelligheid met zich mee die wordt onderstreept door de open haard in de woonkamer. 

Het huis biedt de ruimte en de mogelijkheden om het helemaal naar eigen smaak te verbouwen. Aad en Riet realiseren zich dat en ze willen bij verkoop van het huis sterk meedenken in de verbouwingskosten. 

Voor gezinnen met kinderen is het huis bijzonder geschikt. Aad en Riet hebben er zelfs al met drie kinderen in gewoond toen een groot gedeelte van het huis nog een winkel was, dus aan ruimte is geen gebrek. Daarnaast kan het voor mensen die niet bang zijn om de hele boel te verbouwen een mooie kans zijn voor een unieke stek.
De vraagprijs voor deze woning is € 375.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roest/Staalduinen Makelaardij Delft BV, (015) - 215 48 48 of www.roeststaalduinen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12