Afbeelding

Huis te koop: Frederik Hendrikstraat 4, Delft

onroerend goed

Editie: Week 12, Jaargang 21 |

Gezellig jaren-dertig-bovenhuis in een gemoedelijke buurt
DELFT – Winnie Schouten woont sinds 2007 in dit gezellige jaren-dertig-bovenhuis in een leuk straatje vlakbij de Delfgauwseweg. De inrichting van de woning heeft het design van toen, maar is toch strak. De Oostpoort en het centrum van Delft zijn op loopafstand. “Dit is een heel gezellige buurt”, zegt Winnie. “Het is bijna een dorp binnen Delft.”

Toen Winnie hier in 2007 kwam wonen, was de woning al helemaal gerenoveerd. Diverse essentiële zaken zijn gemoderniseerd, zoals het leidingwerk, de elektra, het stucwerk, de badkamer en er is een dakkapel gemaakt, evenals twee dakvensters op de bovenste verdieping. De woning verkeert dus in een goede staat van onderhoud. Het wonen hier is haar de afgelopen jaren prima bevallen. “Ik woonde eerst in Amsterdam, maar mijn werk was in Den Haag. “Het was makkelijker om van hier uit naar mijn werk te reizen. Nu trek ik in bij mijn vriend, die in Deventer woont. Mijn werk is namelijk naar Apeldoorn verhuisd en het is net iets praktischer om daar te gaan wonen. Ik heb bovendien ook een paard en paardrijden gaat net wat makkelijker in het oosten van het land dan in het westen.”
De woning heeft een grote woonkamer van 11.34 bij 2.80 / 3.18 meter, met een mooie houten vloer. De woonkamer bevindt zich op de eerste verdieping. Aan de achterzijde zijn er openslaande deuren naar het balkon. “Het is leuk om als het lekker weer is de deuren open te zetten”, zegt Winnie. “Bovendien kun je daar in de ochtend rustig koffie drinken.”
Aan de voorzijde van de kamer heb je een leuk uitzicht op het rustige straatje. De keuken bevindt zich aan de achterzijde en is afgescheiden van de woonkamer. De keuken is 3.05 bij 1.70 meter, ziet er netjes uit en heeft een keukenblok in hoekopstelling. Dit is voorzien van een gaskookplaat, een afzuigkap en een oven. Verder zijn er een losse vaatwasser en een koelkast. Op deze verdieping is verder de moderne badkamer van 2.09 bij 2.19 meter, voorzien van een ligbad met Whirlpool-systeem, een wastafel en een handdoekradiator. “Voor iemand alleen is dit echt een riant huis”, zegt Winnie. “Boven heb ik nog twee slaapkamers en een kamer die ik als walk-in-closet gebruik. Die zou je ook als logeerkamer kunnen gebruiken.”
De slaapkamer aan de achterzijde is 2.90 bij 2.80 meter. Van hier uit kun je op het dakterras komen, die 4 bij 5 meter is en op het zuidoosten ligt. “Daar heb je eigenlijk de hele dag zon”, zegt Winnie. “Het is er bovendien heel rustig, dus je kunt er op je gemak buiten zitten.”
De voorzijkamer is 2.60 bij 2.10 meter en deze heeft een doorloop naar de walk-in-closet van 1.85 bij 2.80 meter, voorzien van een Velux dakraam. Op de ruime overloop is de opstelplaats van de CV-ketel (2007). “De buurt is heel gezellig”, zegt Winnie. “De bewoners gaan goed met elkaar om. Iedereen kent elkaar zonder te bemoeizuchtig te zijn. De supermarkt en de snackbar zijn op loopafstand en in vijf minuten ben je in winkelcentrum Zuidpoort. Het parkeren in deze buurt is gratis.”

Geïnteresseerd in deze woning? De vraagprijs voor deze woning is €199.000 k.k. Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 2126426 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12