Afbeelding

Huis te koop: Westvest 83, Delft Karakteristiek startersappartement op de restanten van de oude stadsmuur

onroerend goed

Editie: Week 9, Jaargang 21 |

Huis te koop: Westvest 83, Delft Karakteristiek startersappartement op de restanten van de oude stadsmuur

DELFT – Thijs Janssen woont nu negen jaar in dit goed onderhouden tweekamerappartement. Het is een ideale woning voor starters of als pied à terre voor werkenden. Het complex is gebouwd op de restanten van de oude stadsmuur. Thijs wil de woning omschrijven als lekker knus en het complex als rustig met vriendelijke en betrokken bewoners. “Het uitzicht is over twee jaar natuurlijk heel goed, als de Spoorzone helemaal klaar is”, zegt hij.

De nieuwe Spoorzone voorziet straks in een mooi groot park met een water en vanuit de woning zal ook een deel van het stationsplein te zien zijn. De treinen zullen helemaal ondergronds gaan rijden. De planning is dat dit in 2015 gaat gebeuren, wanneer ook het ondergronds station klaar is. Het oude stationsgebouw blijft staan en krijgt een nieuwe bestemming. “Het wordt hartstikke mooi”, zegt Thijs. “Je moet hier nu even doorheen kijken.
Over iets meer dan twee jaar zijn de meest ingrijpende werkzaamheden voorbij.”
In de woonkamer heb je overigens helemaal geen geluidsoverlast. De woning is namelijk grotendeels voorzien van dubbelglas. Ook van het verkeer en de treinen merk je niets. De woonkamer is inclusief open keuken 6.55 bij 3.81 meter. Er is genoeg ruimte en vanuit het raam heb je een weids uitzicht. Er is een deur naar een zonnig balkon op het zuidwesten. “Je kunt dus lekker in de zon zitten”, zegt Thijs. “De ramen zijn overigens voorzien van screens, zodat je de felle zon redelijk uit de kamer kunt houden.”
De keuken heeft een L-vormige opstelling. Deze is voorzien van een vierpits gaskookplaat en heeft losse apparatuur. De keuken is functioneel en handig ingericht. Aan de achterzijde van de woning is er een slaapkamer, die 4.25 bij 2.74 meter is. Hier aangrenzend is er een badkamer met een wastafel, een douche en een wasmachineaansluiting. “Het is een leuke plek om te wonen”, zegt Thijs. “Ik zocht naar een karakteristieke woning en dit appartement voelde goed. Bovendien woon je hier midden in het centrum, dus je bent overal snel. Ik ga deze woning verlaten, omdat ik ga samenwonen in Breda. We zijn allebei fan van een oude stad met karakter. Daarom Delft, en nu ook Breda.”
Op de begane grond is er een met slagbomen afgesloten binnenterrein met volop parkeergelegenheid. Ook is hier een ruime berging van 3 vierkante meter, waar je veel dingen kunt opbergen. Bovenop dat gebouw is er een dakterras, waar alle bewoners van het complex gebruik van kunnen maken. Daar kunnen ze bijvoorbeeld gezamenlijk een barbecue houden. Het complex heeft op de begane grond een afgesloten entree, waarin een bellentableau met video-intercom, een lift en een trappenhuis. Er is een actieve Vereniging van Eigenaren en de bijdrage is €145,- per maand (voorschot stookkosten €52,-).

De vraagprijs voor deze woning is €135.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 2135139 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12