Huis te koop: Katwijkerlaan 121, Pijnacker

onroerend goed

Prachtige, vrijstaande woning met veel licht en ruimte

Toen Wim en Hedy van Rijswijk vijftien jaar geleden een oud bouwvallig huisje met het bijbehorende stuk grond kochten aan de Katwijkerlaan in Pijnacker bleek het de ultieme kans om de droom van Wim te verwezenlijken. Hij wilde zijn eigen huis bouwen en het resultaat mocht er zijn.

“We wilden het oude huis eerst renoveren, maar we kwamen snel tot de conclusie dat het bouwen van een nieuwe woning een betere oplossing was. Bovendien heb ik altijd zelf een huis in Nederland willen bouwen en het bleek op deze plaats mogelijk te zijn”, legt Wim uit. Er volgde een proces dat de nodige tijd in beslag nam. Het huis van Wim, Hedy en hun kinderen werd gebouwd en het werd precies zoals ze het voor ogen hadden. Groot (ruim 500 kubieke meter inhoud), licht (het glas van de ramen loopt door tot de vloer), traditioneel en zeer degelijk. Bovendien is het hele huis voorzien van vloerverwarming die wordt gestuurd door een computer met weersafhankelijke regeling. Ook is er in het huis veel massief teakhout te vinden. Zo zijn de beide verdiepingsvloeren van massief teakparket. 

Het grootste voordeel van het huis is de grote functionaliteit ervan. “Het huis is veel groter dan het van buitenaf lijkt. Dat komt door de drie oude leilinden van 140 jaar oud, die overigens beschermde bomen zijn en in de gemeentelijke bomenbank geregistreerd staan”, vertelt Hedy. De ruime woonkamer loopt over in een uitgebreide woonkeuken die helemaal in de stijl van het huis is gebouwd. Ook op de eerste en tweede verdieping is er aan ruimte geen gebrek. In totaal zijn er vier slaapkamers. Wim en Hedy hebben hun hemelbed met sterrenhemel in een riante slaapkamer staan en ook hun dochter, het enige kind dat nog thuis woont, heeft qua ruimte niets te klagen in haar kamer op de tweede verdieping. Daarnaast heeft het vrijstaande huis nog een garage, die tien jaar lang als werkplaats is gebruikt en bijvoorbeeld een ideale locatie is voor een eigen praktijk. De tuin loopt helemaal rondom waardoor Wim en Hedy ’s zomers de hele dag in de zon kunnen zitten. 

Dat Wim en Hedy nu hun huis willen verkopen is een erg emotionele beslissing geweest. Ze hebben inmiddels een huis in Spanje laten bouwen waar ze van plan zijn elk jaar te overwinteren. Wim heeft namelijk een herseninfarct gehad en het klimaat aan de Costa Blanca is voor zijn gezondheid het beste om in te leven. Het feit dat ze een huis in Spanje hebben en van plan zijn na de verkoop van het huis aan de Katwijkerlaan een appartement in Nederland te gaan huren zorgt ervoor dat ze erg flexibel zijn met het opleveren van het huis. Wim en Hedy beseffen verder dat hun huis aan de Katwijkerlaan te groot is voor twee personen. Ook omdat hun dochter op het punt staat om op zichzelf te gaan wonen. 

Een gezin met kinderen zou perfect in dit huis kunnen wonen volgens Wim en Hedy. “Alles is in de buurt. Bushalte, winkelcentrum, scholen. Bovendien hebben we, door de goede isolatie, totaal geen last van het verkeer. En we hebben natuurlijk veel ruimte.” 

De vraagprijs voor deze woning is € 469.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Voorberg NVM Makelaars, (015) - 369 90 99 of www.voorberg.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12