Afbeelding

Huis te koop: Westplantsoen 170, Delft

onroerend goed

Editie: Week 8, Jaargang 21 |

DELFT – Marcel en Fenny van Sprakelaar wonen nu ruim 23 jaar in deze sfeervolle jaren-dertig-woning aan een lommerrijke singel in de gewilde wijk Hof van Delft. Voor Marcel en Fenny en hun twee kinderen biedt dit huis meer dan genoeg ruimte. “We hebben in eerste instantie gekozen voor dit huis vanwege de buurt”, zegt Marcel. “Ook de stijl van de jaren dertig sprak ons heel erg aan.”

De woonkamer van dit huis is wel een meter breder dan die van andere huizen. Ook de overige vertrekken zijn beduidend ruimer van opzet. De specifieke details als het glas-in-lood, de erker in de woonkamer en de trap met een zogenaamd plateau maken dit onmiskenbaar tot een huis uit de jaren dertig. “Toen we hier kwamen wonen, hebben we wel meteen een aantal dingen aan het huis gedaan”, zegt Fenny. “Zo hebben we een nieuwe keuken laten plaatsen, een nieuwe badkamer en een nieuw toilet. Bovendien hebben we de voor- en achtertuin door een tuinarchitect opnieuw laten ontwerpen en door een hovenier aan laten leggen.”

De woonkamer is ongeveer 35 vierkante meter en is voorzien van een fraaie parketvloer. Een opvallend onderdeel van de woonkamer is de strak afgewerkte open haard. “Het is een open haard op gas, die echte vlammen geeft”, zegt Marcel.

De open keuken aan de achterzijde is 3.15 bij 4.40 meter. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De keuken loopt door in de aanbouw, waar zich ook de bijkeuken bevindt. Via de bijkeuken (2.35 bij 2.00 meter) is de stenen berging bereikbaar en een achteruitgang richting de poort. Daardoor kun je snel bij de winkels aan de Hof van Delftlaan komen. Openslaande deuren in de woonkamer bieden toegang tot de achtertuin. De tuin van 5.00 bij 5.50 meter ziet er verzorgd uit. “We zitten behoorlijk veel buiten”, zegt Fenny. “Achter heb je ’s ochtends veel zon en vanaf een uur of drie kun je heerlijk buiten zitten aan de voorkant. Daar heb je een mooi uitzicht op de singel, waar trouwens in de winter gezellig op geschaatst wordt.”

Op de eerste verdieping biedt een L-vormige overloop toegang tot drie slaapkamers. Die zijn respectievelijk 3.30 bij 5.00 meter, 4.00 bij 2.50 meter en 2.95 bij 2.87 meter. De badkamer is voorzien van een douchegedeelte, een wastafelmeubel en een handdoekenradiator. Er is een apart modern toilet met een fonteintje. “In dit huis is er veel handige opbergruimte”, zegt Marcel. “Het huis heeft een zeer gunstige indeling.” Doordat er op de zolder een dakkapel is geplaatst, heeft deze verdieping nog eens twee volwaardige slaapkamers. Deze zijn 3.66 bij 3.65 meter en 1.95 bij 2.35 meter. In de nok is een extra bergvliering gemaakt. Op de ruime overloop is er een wastafel, de opstelplaats voor de CV-combiketel en een gekoppelde boiler. Het is een ruim huis aan het gedeelte van het Westplantsoen waar iedereen graag wil wonen. “Het is een huis dat je echt moet ervaren”, zegt Fenny. “Als je hier binnen komt, dan ben je meteen verkocht.” De woning is goed onderhouden. De voor- en achterzijde van het huis zijn in 2011 geschilderd en het huis heeft dubbel glas. Het huis staat vlakbij het Wilhelminapark en het centrum van Delft is op loopafstand. Het Sportfondsenbad, scholen en een speeltuintje zijn snel te bereiken. Ook de Rijksweg is snel te bereiken. “We gaan verhuizen naar een huis hier honderd meter verderop”, zegt Marcel. “Deze buurt willen we namelijk absoluut niet verlaten.”

De vraagprijs voor deze woning is 489.000,-- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie:

Van Daal Makelaardij,
(015) 2127300 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12