Afbeelding

Aangepaste wetten en regels voor huurders en woningzoekenden

onroerend goed

Editie: Week 3, Jaargang 21 |

DELFT – Verschillende wetten en regels zijn per 1 januari j.l. aangepast, waar u als huurder of woningzoekenden mee te maken kunt krijgen.

Het gaat om aanpassing van de liberalisatiegrens, de huurtoeslaggrens en de inkomensgrens voor sociale huurwoningen. Maar ook om het maximum inkomen dat u mag verdienen om nog huurtoeslag te kunnen krijgen, om de eigen bijdrage in de huurtoeslag en om huisvesting in verpleeg- en verzorgingstehuizen. De maximale huurprijs waarvoor een sociale huurwoning aan een nieuwe huurder verhuurd mag worden is naar 681,02 euro gegaan (dit was 664,66 per maand).

Woningen die bij aanvang van het huurcontract voor een hoger bedrag verhuurd worden vallen niet in de sociale (gereguleerde) sector, maar zijn geliberaliseerd. Zelfstandige woningen die voor een lager bedrag verhuurd worden zijn niet geliberaliseerd. Voor woningen met een huurprijs tot de liberalisatiegrens is huurtoeslag mogelijk. Omdat de liberalisatiegrens omhoog is gegaan, is ook het bedrag waarbij nog huurtoeslag mogelijk is gestegen.

Voor woningen met een maandhuur tot €681,02 kunt u huurtoeslag krijgen, mits uw inkomen daar laag genoeg voor is en u aan een aantal andere voorwaarden voldoet.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12