Huis te koop: Voorstraat 34B

onroerend goed

Schilderachtig mooi huis in het centrum van Delft

Toen Dennis van den Broek na het ontwikkelen van het project waarin, onder de naam ‘De gekroonde P’, van de oude bierbrouwerij en de omliggende panden in de Voorstraat 20 woningen werden gemaakt, de eerste keus had, koos hij voor de spectaculaire woning op nummer 34B.

“Het plekje is allereerst helemaal het einde”, licht de vrouw van Dennis, Nicoline van den Broek, toe. “Het is hier ontzettend rustig en je hoort nu zelfs het gefluit van de vogels, terwijl je eigenlijk in de binnenstad zit. Wij wonen hier heel veilig en doordat het huis op het zuidwesten staat hebben we op ons balkon de hele dag zon.” 

Maar de plek is niet het enige in het oog springende kenmerk van de woning. De oude balken in het huis, de oude trappen en de nisjes in de woonkamer leggen het accent op 'de leeftijd' van het gebouw, terwijl de inrichting van het huis erg modern is. “Die mix vind ik erg mooi”, vervolgt Nicoline. “De zon komt ons huis binnen via de grote ramen, maar dus ook via die nisjes waardoor ons huis erg licht en fris is. Daarnaast heeft het ‘loft-idee’ ook z'n charmes. Je kunt van beneden helemaal tot bovenin het huis zien.” 

Dennis en Nicoline hebben inmiddels drie zonen waardoor het huis in de Voorstraat niet meer volledig aan hun wensen voldoet. “We willen heel graag een huis met een tuin”, licht Nicoline toe. “Dat is eigenlijk de enige reden dat we gaan verhuizen. Ook heeft ons huis effectief gezien maar twee slaapkamers, waardoor we nu gedwongen worden te improviseren met de slaapkamers van onze zonen.” 

De ruimte om meer slaapkamers te maken is er wel, maar dat zou ten koste gaan van de loft-uitstraling van het huis. Dat maakt het huis dan ook vooral geschikt voor tweeverdieners zonder kinderen of voor een echtpaar met één, maximaal twee kinderen. Voor ouderen is het huis minder geschikt, gezien de vele trappen in de woning. De schoonheid van het huis zorgt er echter voor dat het ten zeerste is aan te raden voor iedereen die het kan betalen. Zo’n bijzondere woning op zo’n perfecte locatie is immers wel heel erg uniek. 

De vraagprijs voor deze woning is € 535.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) - 212 73 00 of www.funda.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12