Huis te Koop: Montgomerylaan 36, Delft

onroerend goed

DELFT – Een rustige buurt met veel groen en voor kinderen genoeg mogelijkheden om buiten te spelen. Zo’n woonomgeving staat Linda van Halderen en haar vriend Peter Meijer voor ogen, voor als hun gezin met nog meer kinderen is uitgebreid. Sinds acht maanden zijn zij de trotse ouders van Lotte. Zij denken aan Den Hoorn of Schipluiden, plaatsen die allebei wat landelijker zijn dan hun huidige woonomgeving.

Drie jaar geleden kochten zij deze ruim bemeten vijfkamer-maisonnette (entree op de begane grond) van een woningbouwvereniging. Daarvoor is de woning uit 1973 altijd verhuurd geweest. Linda en Peter hebben de woning daarom helemaal volgens eigen smaak kunnen veranderen. Het resultaat is een geheel gerenoveerde woning die zeer luxe afgewerkt is. “In dit huis heb je héél veel ruimte”, zegt Linda. ”Dat is voor mij het belangrijkste pluspunt. Boven zijn er nog veel mogelijkheden om bepaalde muren door te breken, zodat de nieuwe bewoners de indeling helemaal naar eigen idee kunnen wijzigen.” 

In de zeer ruime woonkamer (11.09 bij 4.62/2.43 meter) neemt de open keuken een belangrijke plaats in. De keuken heeft een hoekopstelling en is voorzien van een vaatwasser, een mooi breed vijf-pits gasfornuis met oven, een afzuigkap in schouwmodel, een magnetron en een koelkast. Op de vloer in de woonkamer ligt parket, de muren zijn afgewerkt met spachtelputz en het plafond is opnieuw gestuukt. “Ja, we hebben bijna alles veranderd toen we hier kwamen. In het afgesloten portiek hebben we ook een extra deur gemaakt, zodat we daar nu een extra opslagruimte hebben. Dat is heel handig en de rommel is lekker uit het zicht.” 

Aan de achterzijde van de woonkamer, die qua grootte aandoet als de woonkamer van een ééngezinswoning, is een fraai bestrate achtertuin (zuidwesten). “Ook die hebben we helemaal veranderd, onder andere met natuurstenen tegels en een fonteintje”, zegt Linda. “Toen we hier kwamen, was het één grote brandnetelboel en nu is het één van de mooiste plekken van het huis. Vooral als alles in bloei staat.” 

De donker gebeitste open trap in de woonkamer leidt naar een imponerende overloop op de eerste etage. Niet alleen qua afmetingen (5.35 bij 2.73 meter), maar ook als het om de inrichting ervan gaat. Hier staat een schitterende vaste kastenwand met schuifdeuren. Nagenoeg de hele verdieping is voorzien van een fraaie laminaatvloer. De slaapkamers aan de achterzijde meten respectievelijk 5.26 bij 1.82 meter en 4.29 bij 2.73 meter. De laatste biedt toegang tot het balkon op het westen. De moderne badkamer is voorzien van een ligbad, een vaste wastafel, een wasmachineaansluiting en een hangend toilet. De eerste slaapkamer aan de voorzijde is 4.18 bij 1.82 meter. De andere slaapkamer, die toegang biedt tot het balkon aan de straatkant, is 4.18 bij 2.73 meter. “Het is een vrij jonge buurt, met vooral beneden veel gezinnen”, zegt Linda. “De straat is rustig, want er komt eigenlijk alleen bestemmingsverkeer.” 

De bewoners van deze woning weten zich aan het einde van hun straat verzekerd van een buurtwinkelcentrum. De opstapplaats voor de tram is op de nabijgelegen Buitenhofdreef. Vanaf die weg komt men met de auto ook makkelijk op de uitvalswegen. 

De vraagprijs voor deze woning is 227.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) – 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12