Het team van Van der Leeuw Horen, met rechts audicien Rob Hagen, links audicien Angelica Josefsson van Gent en in het midden audiologisch assistent Lia Aymino (Foto: PR).
Het team van Van der Leeuw Horen, met rechts audicien Rob Hagen, links audicien Angelica Josefsson van Gent en in het midden audiologisch assistent Lia Aymino (Foto: PR). Foto:

Van der Leeuw Horen al tien jaar persoonlijk en transparant

Algemeen

DELFT- Van der Leeuw Horen bestaat tien jaar en dat mag gevierd worden! Het idee om een audicienspraktijk te openen naast de bestaande optiekwinkel was een schot in de roos, want inmiddels is de audicien alweer tien jaar een begrip als het gaat om persoonlijke en open service in de audiologie. De hele maand april zal dan ook in het teken staan van dit jubileum.

Audicien Rob Hagen heeft naar eigen zeggen een heleboel voorbereid. “Iedere week in april behandelen we een ander thema en elke vrijdag is er een gecertificeerde audicien speciaal en alleen aanwezig zijn om mensen die binnenlopen zonder afspraak te helpen bij vragen over de nieuwste technieken in hoortoestellen, gehoorverlies of financiering van een hoortoestel. We proberen hiermee de drempel zo laag mogelijk te maken, want nog steeds zijn er mensen die een bezoek aan de audicien erg spannend vinden.”

Van der Leeuw filosofie
Toen de audicienspraktijk tien jaar geleden opende aan de Koornmarkt, was de enige voorwaarde dat de zaak op dezelfde leest geschoeid zou zijn als de optiekwinkel. De Van der Leeuw filosofie: all-in beste service, kwaliteit en persoonlijke aandacht moest ook voor deze zaak worden gehanteerd. Hagen: “Als we een goede afstelling doen zijn we hier wel vijf a zes uur per klant aan bezig. Die tijd nemen we ook. Er zijn klanten die onzeker zijn en veel vragen hebben of eigenlijk alleen voor een advies komen. Die mensen proberen we natuurlijk ook zo goed mogelijk te helpen en juist dat is die openheid, transparantie en persoonlijke aandacht waarvoor de mensen speciaal naar ons komen.” Men werkt tegenwoordig met twee audiciens en een audiologisch assistent, waardoor het mogelijk is om ook op zaterdag open te zijn.  

Niet altijd toestel nodig
Uiteraard kunnen mensen bij Van der Leeuw Horen terecht voor onderzoek naar eventuele gehoorklachten en hoortoestellen, maar ook preventie en bescherming horen hierbij, evenals randapparatuur. “Als het enige probleem het verstaan van de televisie is, dan hebben we bijvoorbeeld een apparaat dat je op de tv kunt aansluiten zodat je deze beter hoort. Daar heb je echt geen hoortoestel voor nodig”, aldus Rob.

Verbinden met devices
Waren vroeger de hoortoestellen nog grote, onhandige apparaten, tegenwoordig wordt de aandacht meer gelegd op esthetiek en gebruiksgemak. “Het is zelfs al mogelijk het apparaat met je telefoon of laptop te verbinden. Zit je in een video call, dan kun je via Bluetooth geluid streamen naar je hoortoestel”, aldus Rob. Onontbeerlijk hierbij is het bijblijven met de huidige technieken. De twee audiciens zijn daarom dan ook StAr (Stichting Audicien Register) geregistreerd en moeten iedere twee jaar bijscholingspunten behalen om die registratie te behouden.

Contact
Van der Leeuw Horen;
Koornmarkt 82;
2611 EJ Delft
tel. 015-8200321;
www.vanderleeuwhoren.nl