Gay Farmers bij boer Frank op de koffie
Gay Farmers bij boer Frank op de koffie

Gay Farmers naar de Plantage Hoeve

Algemeen

Gay Farmers Holland, een club van boeren die homoseksueel zijn en van mensen met liefde voor het boerenbedrijf, kwam op 23 maart met 20 man sterk op de koffie bij boer Frank van de Plantage Hoeve. “Ik droeg op deze dag geen roze overall, maar gewoon een blauwe!”, grapt hij.

Koffie met boerenappeltaart
“Onder het genot van een kop dampende koffie en een beker ‘hot chocolate’ hadden we een super gezellige ochtend met elkaar. Tijdens het smullen van de zelfgebakken boerenappeltaart met verse slagroom kwamen de verhalen goed los.” Frank had ook twee buurmannen uitgenodigd. Ger Stienstra (68), de voormalige voorzitter van de Delftse D.W.H., hield als ober een oogje in het zeil en buurman Mark (33) maakte mooie foto’s en bediende de knoppen. “Wat had hij een leuke boodschap op zijn rug staan: Please, don’t touch! En zijn vriendin Sophie kon met een gerust hart boodschappen doen in de binnenstad van Delft!”

‘Na de koffie in ons boerenkloffie’
“We keken met z’n allen naar ‘A Tasteful Experience’, een leerzame video van Vreugdenhil dairy foods over het ophalen van de melk bij de boer en de verwerking daarvan in de fabriek tot voedzame, smaakvolle melkpoeders. Ook gingen we terug in de tijd, 1997, toen er nog gemolken werd op Ypenburg. Als laatste bekeken we de indrukwekkende reportage van de herbouw van de stal in 1992, een film die nog door veearts Meijer van de Nieuwe Plantage werd samengesteld.”

En na de koffie gingen ze naar buiten in hun boerenkloffie. Een wandeling over het erf, een kijkje in de koestal en bij de kalfjes die natuurlijk meteen in het stro begonnen te dansen van plezier met zoveel bekijks.

Een onvergetelijke dag
Gelukkig werd het niet ‘Boer Frank kom naar huus, want de koeien staan op springen!’. Hij is meestal vroeg uit de veren en vroeg in de werkkleren om de koeien op tijd te melken. Vrolijk vertrokken de Gay Farmers huiswaarts. “Het werd een onvergetelijke dag die zeer de moeite waard was! Wat zou het geweldig zijn als alle veehouders, jong en oud, er gewoon voor uit durven komen als ze gay zijn. Zelfs een haan hapt weleens in een banaan. En een kip? Geen woorden, maar daden!”