Afbeelding
Foto: Glukorizon Productions

Kamerkoor Tourdion: Behouden vaart

Algemeen

Tijdens het concert ‘Behouden vaart’ gaat kamerkoor Tourdion op reis. Eerst als pelgrims naar het Spaanse bedevaartsoord Montserrat bij Barcelona. Daar ligt in de vermaarde abdijbibliotheek het Llibre Vermell uit het einde van de 14e eeuw. Daaruit brengt het koor enkele liederen ter verheerlijking van de maagd Maria. Uit een wat latere tijd stamt het zesstemmige gezang Vadam et Circuibo van de Spaanse componist Luis de Victoria.
Vervolgens treedt Tourdion in de voetsporen van stoere walvisvaarders, vissers, vissersvrouwen en het meisje dat lichtmatroos wilde zijn.
De zang is deels a capella en wordt deels begeleid door het blokfluitensemble Capriola en de percussionist Joshua Samson. Hij bespeelt onder andere de hang of handpan. Dit bijzondere instrument klinkt nostalgisch en mystiek, maar is feitelijk heel modern! Capriola zal ook enkele stukken spelen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Serena Jansen, die ook als solist optreedt.
Kortom, een gevarieerd programma, te beleven op 3 en 9 maart in Stanislaskapel, Westplantsoen 73 in Delft. Aanvangstijd 15.00 uur, zaal open 14.30 uur.