De gemeente sluit uit voorzorg een deel van de parkeerplekken aan de Molslaan af.
De gemeente sluit uit voorzorg een deel van de parkeerplekken aan de Molslaan af.

Deel kade Molslaan uit voorzorg dicht

Algemeen

DELFT - De gemeente sluit uit voorzorg een deel van de parkeerplekken aan de Molslaan af. De heeft ermee te maken dat een deel van de kademuur scheef staat, waardoor het wegdek steeds een stukje verder wegzakt.

De 350 meter lange Molslaan ligt in de Delftse binnenstad en is een straat en een gracht tussen het Oosteinde en de Brabantse Turfmarkt. Deze week werd tijdens een inspectie door de gemeente ontdekt dat een deel van de kademuur scheef staat. Medewerkers van de gemeente bekijken de kademuren in de binnenstad vrijwel dagelijks. Volgens de gemeente is er geen gevaar geweest voor personen en verkeer, maar uit voorzorg worden dus wel 22 parkeerplekken afgesloten aan weerzijden van de gracht. De afsluiting is gisteren begonnen.

Bewoners
Het gaat om de huisnummers van 176 tot 222 en aan de andere kant nummer 111 tot 183. Met deze afsluiting wil de gemeente voorkomen dat er eventueel ongelukken gaan gebeuren. De bewoners van de huizen kunnen een brief verwachten waarin de gemeente vraagt de auto’s weg te halen van de kade. Ook worden bewoners van de Molslaan geadviseerd hun auto te parkeren op de Kruisstraat. Hier kunnen zij terecht met hun verkeervergunning Binnenstad.

Zwaarder belast
Uiteraard doet de gemeente de komende periode meer onderzoek naar de kademuur en de funderingen. Na dit onderzoek zal de kademuur hersteld worden, wat naar verwachting minimaal een jaar zal duren. Tot die tijd blijven de parkeerplekken afgezet. De laatste aanpassingen aan de kade aan de Molslaan zijn gedaan in 1973, maar de kade wordt nu veel zwaarder belast dan toen.