De gemeente Delft heeft de aanvraag Regio Deal Delft West ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. (Koos Bommelé)
De gemeente Delft heeft de aanvraag Regio Deal Delft West ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. (Koos Bommelé)

Delft vraagt Regio Deal Delft West aan

Algemeen

DELFT - De gemeente Delft heeft de aanvraag Regio Deal Delft West ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met de bijdrage uit deze deal moet in Delft West meer verbinding komen tussen onderwijs en de arbeidsmarkt.

Het gaat om zes samenhangende initiatieven: De Buurtfabriek, De Rijke Schooldag, Smart Makers Delft, New Future Lab, De Wijkuniversiteit en het Circulair Ambachtscentrum. Deze initiatieven hebben als kenmerk sociaal ondernemerschap. Investeren in onderwijs en arbeidsmarkt is nodig. Talenten krijgen nu niet voldoende kansen en arbeidspotentieel blijft nog onbenut. 

Toekomstperspectief
Uiteindelijk zorgt investeren in Delft West voor versterking van het onderwijs en arbeidsmarkt met partners uit de regio zorgt voor meer welvaart in Delft. Ook is investeren in Delft West ook investeren in de jongeren in de regio die hier onderwijs volgen en kansen vinden op werk. Met een passender aanbod aan onderwijs boort de stad talenten aan en dit zorgt ervoor dat jongeren hun school afronden. Hierdoor hebben jongeren en andere bewoners een toekomstperspectief.

Kijk voor meer informatie op www.delft.nl