Afbeelding

Go for the show, Wil jij de beste worden?

Algemeen

Maandag 18 september kwam het boek Go For The Show van auteur en veelkunner Annette Wijdom uit.  Het boek is met enthousiasme en goede recensies ontvangen door lezers en pers. Naast een voorwoord in het boek door Prins Albert II van Monaco heeft ook de Delftse journalist en tekstschrijver Karl Flieger een waardevolle bijdrage geleverd aan het boek. Hij schreef eveneens een voorwoord en introduceerde Annette bij de lezers. Voorts deed hij de eindredactie van het boek. 

Tekst & foto: Martin Reitsma 

Het boek werd die maandmiddag in Grand Hotel Huis ter Duin door Annette overhandigd aan prinses Margarita de Bourbon de Parme ten overstaan van prominente gasten en media. Het werd een enerverende en onderhoudende middag in Noordwijk waarbij ook de moeder van Annette aanwezig was. Zij zag haar dochter stralen en genieten van alle aandacht voor dit beklijvende boek.
Lee Towers, Ben Cramer, Justine Pelmelay, Mary Borsato, Lou Prince, Tony Tetro, Catherine Keyl, Harry Ballenmaker, Mariska van Kolck, Ralf Meppelder, Vivian Boelen, Edvard Niessing, Anne-Marie van Leggelo waren een aantal prominente aanwezigen tijdens de boekpresentatie op deze prachtige locatie. SBS Shownieuws maakte een sfeerrapportage die nog steeds is terug te zien.  

Go For The Show, het boek 
In het boek vertelt Annette over haar droom om balletdanseres te worden, keihard te werken en haar passie na te jagen. Ze zegt: ‘ Het was keihard werken, groot succes mààr ook diepe dalen’. 
Wijdom haalt het allerbeste uit haarzelf en haar leerlingen. Ze is eerlijk, oprecht, fanatiek, veeleisend, maar ook gepassioneerd, gedreven en door en door betrouwbaar met een hart van goud. 
Bekend danseres Penney de Jager inspireerde haar, Annette danste dan ook bij haar ballet. In een van de hoofdstukken lezen we hoe dit verliep. Annette beschrijft het belang van een ‘sterk thuisfront’ en de positieve rol van ondersteunende ouders op weg naar een duurzame en succesvolle carrière in de showbizz zoals bij aanvang ook gebeurde bij Rolf Sanchez, Tatjana Simic – een hartsvriendin van de auteur – en Hans Klok.  Niets was hun ouders teveel om hun talentvolle kinderen bij te staan. 
Annette schrijft over haar samenwerking met producenten zoals Joop van den Ende, John de Mol en Frank Wentink. Haar Fa Fa Dansers deden vele balletten tijdens grote theater- en tv shows. Ze maakt haar lezers duidelijk dat dansers en danseressen een van de zwaarste beroepen ter wereld hebben. Dansen op topniveau is verschrikkelijk hard werken. Offers brengen, bloed, zweet en tranen.  Onregelmatig slapen, veel repeteren, vliegtuig in en vliegtuig uit.  Haar Fa Fa dansers werden ooit aangehouden door de douane op Schiphol omdat ze betrapt waren met pistolen. 
In een geopende koffer vond men klappertjespistolen. Nep natuurlijk, het hoorde bij een countrynummer waarop de danseressen in cowboykostuum hadden gedanst. Hoe het verder verliep leest u in haar boek.  

Ontmoeting met Prins Albert van Monaco
Dansen op topniveau is ook continue de stress van het moeten presteren. Het brengt Annette en haar dansers onder meer in Monaco, waar ze prins Albert ontmoet. Hij nodigde het dansgezelschap uit in een luxe club en stond zelfs op de dansvloer met haar. Hij gaf haar en haar dansgroep zijn telefoonnummer om contact te houden.  Bij een volgend weerzien zagen ze elkaar weer en riep de prins in de opening van de deur: ‘ Hey ladies, jullie hebben helemaal niet meer gebeld’.  Inmiddels is prins Albert een dierbare vriend van haar geworden. 
Ook haar ervaringen met Michael Jackson zijn bijzonder. Annette schrijft: ‘ zijn stem kon niet alleen tonen raken, maar ook harten veroveren. Zijn dansbewegingen waren niet alleen perfect getimed, maar ook hypnotiserend’.  Feitelijk was hij best verlegen en heel anders dan het imago dat hij neerzette.  Annette werkte voorts mee aan de productie van The World Music Awards met wereldsterren. Door haar talent en ijzeren ballet-discipline had zij ook het vermogen dit tot een succes te maken. Topzangeres Shirley Bassey vroeg haar zelfs tijdens een lunch om haar personal assistant te worden.  

Ze beschrijft haar ervaringen op een ludieke, meeslepende en beklijvende wijze: ‘het talent van Hans Klok maakt overal indruk’  ze regelde dat een van haar topleerlingen auditie kon doen bij het wereldberoemde Lido en de Moulin Rouge én werd aangenomen.  Annette: ‘mijn leerlingen zeiden weleens over mij: ‘ze is keihard voor ons maar nog tien keer harder voor zichzelf’  Maar ik zou het zo weer doen.  Sterk is ook haar uitspraak:  ‘verliezers hebben een excuus, winnaar hebben een plan’. 
In haar boek geeft Wijdom ook tal van nuttige en waardevolle tips- en tricks aan jonge mensen die eveneens een danscarrière ambiëren.  Haar eerste les: volg je passie. Opgeven is nooit een optie, boven jezelf uitstijgen is elke dag een vereiste.  Als je het écht wilt, dan heb je het succes zelf in de hand. 
Het boek is een absolute aanrader voor velen met Annette’s belevenissen, tips en heerlijke verhalen met en over Connie Witteman, Endemol, Gordon, Tatajana Simic, Gerard Joling en vele anderen uit de showbizz en verkrijgbaar bij de boekhandel of op het internet.

Over de auteur van het boek
Annette Wijdom is al ruim 34 jaar een autoriteit in de (inter)nationale dans- en entertainmentwereld, als eigenaar van een organisatie dat onder meer diensten levert aan de evenementenbranche. De voormalig danseres, choreografe en balletleidster werkt eveneens als producent voor prestigieuze evenementen over de hele wereld en leidt haar jonge studenten op tot veelgevraagde artiesten in de entertainmentbranche.  Annette heeft een netwerk van uitstekende relaties ontwikkeld tot op het hoogste niveau van de samenleving.  

Meer info: www.fafa.nl of via fafa@planet.nl