Vlaggenweek 2022
Vlaggenweek 2022

Vlaggenweek en pubquiz voor duurzame doelen

Algemeen

DELFT - Van 21 tot 27 september wapperen op verschillende plekken in Delft GlobalGoals-vlaggen, onder meer bij het Stadskantoor, Pionierskwartier, Radius, Hogeschool InHolland, Delft voor Elkaar, New Future Lab, Reinier de Graafziekenhuis en IHE. Daar en op nog veel meer plekken wordt aan de werelddoelen gewerkt en dat willen ze laten zien.

De Global Goals of Sustainable Development Goals (Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelstellingen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen, en zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen: geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, schoon water en sanitair, betaalbare en duurzame energie, eerlijk werk en economische groei, industrie innovatie en infrastructuur, ongelijkheid verminderen, duurzame steden en gemeenschappen, verantwoorde consumptie en productie, klimaatactie, leven in het water, leven op het land, vrede justitie en sterke publieke diensten, partnerschap om doelstellingen te bereiken. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Pubquiz
Als start van de vlaggenweek organiseert Delft4GlobalGoals een netwerkbijeenkomst met pubquiz, op 21 september van 17.00 uur tot 19.00 uur. Gastheer is dit keer het IHE, instituut voor Watereducatie, op de Westvest. Vanwege de beperkte ruimte is aanmelden gewenst, via contact@delft4globalgoals.nl.. Meer informatie op www.delft4globalgoals.nl