Afbeelding

Het paard van Sinterklaas bij Lumen Kids

advertenties

Bij Lumen Kids  aan het Doelenplein 5 is er op zaterdag 1 december een Sinterklaasvoorstelling. Sint komt ook.

Op zaterdag 1 december kun je lekker genieten van de film Waar is het Paard van Sinterklaas? bij Filmhuis Lumen. De film begint op om 11.00 uur. Wie eerder komt, kan vanaf 10.30 uur kan Sinterklaas een handje geven, een dansje maken met de Pieten en iets lekkers in ontvangst nemen.

De voorstelling duurt negentig minuten en heeft geen pauze.

Inhoud van het verhaal:
Het jonge Chinese meisje Winky woont al een poosje in Nederland. Haar ouders hebben een Chinees restaurant. Winky mag tot haar grote genoegen Amerigo, het paard van Sinterklaas verzorgen. Tante Cor en oom Siem leren haar op de boerderij alles over het verzorgen van paarden, en ze krijgt rijles op een pony. Winky wil ook graag op Amerigo rijden, maar daarvoor is ze nog te klein. Thuis hoort Winky dat haar moeder zwanger is. Ze vindt het idee dat er een baby komt leuk, maar ook lastig. Winky voelt zich alleen en als er niemand op de boerderij is, doet ze iets stouts en stiekems. Met verschrikkelijke gevolgen. Het paard van Sinterklaas ontsnapt. Winky racet op haar fiets de duinen in, maar het paard is verdwenen. Wat nu?

Waar is het paard van Sinterklaas? is een vervolg op de klassieker Het paard van Sinterklaas uit 2005. De film werd geregisseerd door Mischa Kamp. Tamara Bos schreef het scenario. Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl
Kassa: (015) 214 02 26.