<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Foto: Martijn Linthorst

Bespaar op schilderwerk in de winter!

  advertenties

Natuurlijk heeft u wel eens van het begrip 'winterschilder' gehoord, maar waar staat deze term precies voor? In de branche betekent het eigenlijk niet meer dan een schilder die in de winter schildert.

Omdat de agenda's van de schildersbedrijven in deze periode vaak minder gevuld zijn, willen ze vaak tegen een gereduceerd tarief werken. Puur om zo alsnog de agenda een beetje op te plussen met schilderklussen. Maar, let op: het kan ook zomaar voorkomen dat de agenda bij sommige schilders al wél volledig vol zit. U kunt er dus niet standaard van uit gaan dat u een korting zult krijgen in deze periode.

Winterschilderperiode
De periode waarin men in het algemeen spreekt over 'winterschilderen' ligt tussen 21 november en 21 maart. Natuurlijk zijn de weersomstandigheden niet ieder jaar exact hetzelfde, daarom kan in sommige jaren het buitenschilderwerk eerder worden opgepakt. Zo rond oktober zullen schilders vaak beginnen met het promoten van de lagere (winter)tarieven. Zo wordt de agenda vanaf die periode langzaam maar zeker gevuld met klussen voor in de winterperiode.

Hoeveel bespaart het?
De korting die wordt gegeven, zal per schilder verschillen. In sommige gevallen kan deze wel oplopen tot 30% van de prijs in de drukke zomermaanden. Gemiddeld gezien zal de korting zo rond de 10% tot 30% bedragen. Het is ook mogelijk dat een schilder aanbiedt een aantal uren per dag gratis te werken gedurende de winterschilderklus. Als u hierover in overleg met hem, rolt er vast een goede prijs uit waar beide partijen mee akkoord kunnen gaan.

Uitstellen schilderwerk
Heeft u schilderwerk op de plank liggen, voornamelijk binnenschilderwerk, dan kan het slim zijn om dit nog een aantal maanden uit te stellen. Informeer wel eerst even bij de schilder naar de mogelijkheden in zijn agenda. Hij zal het weten te waarderen als hij van u hoort dat u flexibel bent waar het de data betreft. Dit is natuurlijk niet in ieder geval mogelijk. Wanneer het echt achterstallig onderhoud betreft, is het beter om dit op korte termijn uit te laten voeren. Dit voorkomt dat uw pand hard in waarde achteruit holt.

Schildersbedrijf vinden
Om een goede en betaalbare winterschilder te vinden, is het van belang om een vergelijking aan te vragen. Doordat sommige schilders wel gewoon volle(re) agenda's hebben, kunnen de prijsverschillen groot zijn. Schrijf ook uw wensen op met betrekking tot de winterschilderklus. Vraag daarna gratis een vergelijking aan en ontvang diverse offertes van schilders uit de regio.
En, last but not least: U mag hierbij bij de schilder van uw keuze naar een speciaal wintertarief vragen. Dat is het wezen van 'winterschilderen'.
(Bron: SchilderWijzer)

 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>