Afbeelding

Make me beautiful

advertenties

DELFT - Bekende Engelse uitdrukkingen waarin het begrip 'schoonheid' wordt omschreven, zijn: 'Beauty is in the eye of the beholder' en 'Beauty is only skin deep'. Vrij vertaald wil dat zoveel zeggen als 'Het is maar wat je in een persoon ziet' en 'Iemands karakter is belangrijker dan hoe hij of zij eruit ziet.' Ja, de Engelsman kent zijn pappenheimers waar het schoonheid betreft. Wat te denken van 'Age before beauty' (Leeftijd komt voor schoonheid) en 'A thing of beauty is a joy forever' (Iets van schoonheid is een permanente vreugde)? Smaken verschillen, want wat de een als 'mooi' bestempeld, daar haalt de ander de schouders over op.
We zijn allemaal op een bepaalde manier gevoelig als het op schoonheid aankomt. Als we het voor het zeggen zouden hebben, zouden we het liefst minimaal één van de zeven schoonheden willen bezitten. Natuurlijk kunnen we de 'natuur' een beetje helpen met een schoonheidsslaapje op z'n tijd of extra bezoek aan de kapper. Of de schoonheidssalon om die zogenaamde schoonheidspukkel te laten verwijderen. Je kunt ook lekker gaan zweten tijdens een yogales. Of blijf lekker in het 'hier en nu', door via mindfulness de schoonheid van binnenuit te leren waarderen. Even lekker je gedachten opschonen.
Country-icoon Dolly Parton zei het ooit treffend: "It costs me a lot of money to look this cheap." Een schoonheidstip op zich: blijf altijd overal de humor van in zien. Lach je mooiste lach. Voor de rest: het kost ook niet al teveel om je 'mooier' te voelen. Een keertje extra naar de kapper, naar de schoonheidsspecialiste, of de pedicure. Wat je zelf maar denkt dat nodig is om je eigen ik een boost te geven. Maar bovenal, wees gewoon een aardig iemand. Mooier dan dat kan je eigenlijk niet zijn. We zijn allemaal op onze eigen manier mooi. Mooi, toch?

Ruud Stift