Rooz Steenks van Resight met de testbuisjes van de Spagyriek-essences (foto: Koos Bommelé)
Rooz Steenks van Resight met de testbuisjes van de Spagyriek-essences (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Resight: begeleiding bij rouw en ziekte

advertenties

DELFT - In 2013 begon natuurgeneeskundig therapeut Rooz Steenks haar praktijk Resight. Ze is gespecialiseerd in de begeleiding van rouw- en ziekteprocessen.

"Als eerste luister ik naar het verhaal van de cliënt, wat is de hulpvraag? En wat zijn de wensen? Daarnaast is het belangrijk om inzicht te krijgen in de oorzaak van de klacht. Dit aan de hand van een systemische opstelling of via creatieve therapie. Meestal doe ik ook nog een energetische check om blokkades op te sporen die met de klachten te maken hebben. Een andere methode die ik toepas, is Spagyriek. Deze behandelmethode is gebaseerd op de helende kracht van de natuur. In de Spagyriek zijn homeopathie, fytotherapie, aromatherapie, zoals bloesemremedies en mineralentherapie, zoals celzouten, verenigd. Het assortiment van de Spagyriek kent momenteel 104 verschillende essences, waaruit complexen worden ontwikkeld. De complexen kunnen vanuit de fysieke of de psycho-emotionele klacht van de cliënt worden samengesteld.

De behandeling met Spagyriek kan gericht zijn op het verlichten van symptomen, maar kan tevens doordringen tot in de kern van het probleem, zodat inzicht kan ontstaan en heling mogelijk is. De oorzaak moet aangepakt worden en dat is iets wat de reguliere geneeskunde niet altijd bij de kop pakt. Het unieke van Spagyriek is dat er naast basiscomplexen, persoonlijke samenstellingen kunnen worden gemaakt, zodat het middel volledig kan worden afgestemd op de individuele cliënt. Het werkt daarnaast procesmatig, zoals al mijn methoden. Er wordt iets in gang gezet. In korte of langere tijd, dit is afhankelijk van hoe lang een klacht al bestaat, is er altijd een positief effect merkbaar. Met als voorwaarde dat de cliënt wel het proces aangaat. Dit vraagt moed. Dat durven en willen aangaan, dat maakt de begeleiding zo mooi voor mij."

Adres: Resight,
Achterom 38, Delft.
Telefoon: 06-23530942
Mail: resight@live.nl
Meer informatie: zie www.resight.nl