<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Silfhout

  advertenties

Voormalig pakhuis gemoderniseerd en tot sfeervolle woning omgevormd

DELFT – Ernst en Olga Damen wonen al weer heel wat jaartjes in dit voormalig pakhuis in de wijk Hof van Delft. "We hebben het met veel bloed, zweet en tranen verbouwd en gemoderniseerd", zegt Ernst.

"De pui doet nog steeds denken aan een pakhuis. Veel Delftenaren zullen dit pand trouwens nog wel kennen van Vishandel Van Oosten die hier jarenlang gezeten heeft." Achter de twee openslaande deuren aan de straat bevindt zich na de renovatie echter een prachtige werkruimte. "De werkruimte heb ik ook heel goed als vergaderruimte kunnen gebruiken. Vanwege mijn werk in de Gemeenteraad heb ik nogal eens vergaderingen belegd bij mij thuis. Deze ruimte is daar ideaal voor, maar zou ook als praktijk aan huis gebruikt kunnen worden." Achter de werkruimte bevindt zich nog een ruime slaapkamer aan de tuin met een eigen badkamer.

Charme van het huis
De woning maakt deel uit van een twee-onder-één-kap combinatie. De andere woning heeft, hoewel op accenten verschillend, nagenoeg hetzelfde uiterlijk. "De grote renovatie heeft tussen 2007 en 2010 plaatsgevonden", gaat hij verder.
Bij die grote verbouwing is de charme van het huis behouden gebleven. Het is naar eigen ontwerp, want Ernst is architect. Met onder meer een erker, een fraaie schouw en glas-in-lood ramen. Materialen en kleuren zijn door de hele woning consequent doorgevoerd, waarbij fraaie details zijn aangebracht: design deurbeslag, jaren dertig schakelmateriaal en designradiatoren. "We zijn heel blij met het eindresultaat, hebben er met plezier gewoond, maar nu verlangen we toch terug naar onze roots. We komen oorspronkelijk uit Breda en kennen elkaar van onze studie in Delft. Na 21 jaar zijn we toe aan een nieuwe stap, terug naar Brabant, naar een mooie woning aan de rand van het bos."

Slaap-tuinkamer
De begane grond heeft dus een werkruimte, een kleine pantry, een slaap-tuinkamer en een geheel betegelde badkamer met een wastafel en een douche. In de slaap-tuinkamer zijn grote deuren naar de tuin. Die is 7.70 bij 4.65 meter, biedt avondzon en heeft een grote, verwarmde berging met een wasmachine- en drogeraansluiting. "De sfeervolle stadstuin is ook vanaf het terras op de eerste verdieping te bereiken", zegt hij. "Op het terras zitten we misschien nog wel liever, je hebt hier heerlijk de avondzon en een gezellig uitzicht over de andere tuinen in het bouwblok."

Woonkeuken
Op de eerste verdieping is er een sfeervolle zitkamer aan de straatzijde, met erker en glas-in-lood. Aan de achterzijde is de woonkeuken, met een moderne RVS-keukenopstelling, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Er is een schouw waar een houtkachel in staat. En via twee deuren kun je op het terras komen. "In de keuken is heel handig het centraal stofzuigersysteem, en ook in de rest van de woning trouwens." De tweede verdieping heeft een royale ouderslaapkamer met een vaste kast. Deze kan ook in twee kamers verdeeld worden. Er is een tweede slaapkamer met een vlizotrap naar de zolder. De moderne, geheel betegelde badkamer heeft een douchehoek, een ligbad en een wastafel. "Het leukste is, dat we hier vlak bij het centrum wonen", zegt hij. "Je hebt een stads gevoel en toch een rustige straat." Verder zijn de buurtwinkels op loopafstand, evenals basisscholen en het NS-station.

Anthonij Duijckstraat 2, Delft
De vraagprijs is 475.000 euro k.k.
Open Huis op zaterdag 1 april van 11.00 tot 15.00 uur
Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars
Oude Delft 110A
2611 GE Delft
(015) 212 52 88
www.silfhout.nl

Reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419604&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>