Mooi in de winter
Mooi in de winter

Beautytips voor de winter

  advertenties

DELFT - Is de winter niet helemaal jouw seizoen? Geen nood. Met deze tips zorg je dat je ook in koudere tijden blijft stralen.

In de winter heb je met grote verschillen tussen binnen en buiten te maken. Binnen zorgt de verwarming voor droogte, buiten is kou, vochtige lucht en wind. Door het verschil heb je snel last van uitdroging van huid, haar, lippen en handen. Gelukkig kun je er met wat simpele tips en producten al veel tegen doen.

Huid
Voor je huid is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Houd er rekening mee dat alcohol en cafeïne je huid uitdrogen, dus neem wat vaker een kruidenthee. Ook heb je in de winter waarschijnlijk de neiging om extra warm te douchen. Probeer die verleiding te weerstaan want je huid droogt er extra van uit. Het helpt om na het douchen een verzorgende bodylotion of huidolie te gebruiken.
Let er in de winterperiode op dat je wat meer voedende gezichtscrèmes en moisterizers nodig hebt. Een schoonheidsspecialist kan je hier goed over informeren. En vind je jezelf wat bleekjes? Een paar bezoekjes aan de zonnebank doen wonderen!

Lippen
Een extra verzorgende lipbalsem helpt tegen gesprongen en droge lippen. Goede verzorgende ingrediënten zijn bijvoorbeeld vitamine E of jojoba olie.

Haar
Ook je haar heeft wat meer aandacht nodig in de winter en kan nu wat pluiziger, droger of meer statisch zijn. Geef wat extra verzorging met een haarmasker, haarolie of haarserum.

Nagels
Gebruik een nagellakremover zonder aceton, dat voorkomt uitdroging van je nagels. Verzorg je nagelriemen met bijvoorbeeld arganolie en gebruik dagelijks een handcrème. Een vet product met vitamine E helpt tegen winterkloofjes.

Maak er een mooie winter van!

Meer berichten