Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Bergklis.nl

  advertenties

DELFGAUW – Erwin Wennekes woont sinds 2003 in deze fraaie ééngezinswoning in Emerald. De woning maakt deel uit van een rij huizen die in een hoefijzervorm gebouwd zijn. Hij verruilde destijds zijn flat in Delft voor dit grotere huis in Delfgauw en drie jaar geleden is Marion Pellekaan bij hem ingetrokken.

De eerste periode heeft hij er dus alleen gewoond. Meteen bij de bouw heeft hij een aantal dingen aan laten passen. Zo is de huidige keuken geplaatst. En boven is de badkamer een stuk groter gemaakt. Vervolgens is de badkamer helemaal naar eigen wens ingericht. "Ja, voorzien van alle sanitaire voorzieningen en dan is er ook nog een dansje mogelijk, zeg ik wel eens voor de grap", aldus Erwin.

Ruime opzet
De voornaamste reden voor hem om destijds voor Emerald te kiezen, dat was de ruime opzet van de wijk. "Het is een mooie, aantrekkelijke wijk. Kindvriendelijk en met alle voorzieningen dicht in de buurt. Ik koos voor deze woning, omdat veel van mijn vrienden hierheen trokken. Je bent op de fiets in tien minuten in Delft, de stad waar ik dertig jaar heb gewoond. Daar gaan we nu ook weer naar terug." En Marion vult aan: "We hebben een klein boerderijtje aan het Abtswoude gekocht. Precies tussen de twee helften Tanthof in. Ik ga daarmee een beetje terug naar mijn Brabantse roots, want ik heb vroeger altijd landelijk gewoond."
Een beetje pijn zal het wel doen om deze woning te verlaten. Zeker bij Erwin, die altijd heeft genoten van het prachtige wijdse uitzicht aan de voorkant. "Net voor ons huis mogen geen auto's parkeren en verderop kijk je op een prachtige vijver, waar watervogels graag hun toevlucht nemen."
De woning heeft een zonnige, tuingerichte woonkamer met een laminaatvloer. Sinds twee jaar kan deze gekoeld worden door middel van een professioneel aangelegde airco-installatie. "Heerlijke verkoeling in de warme zomermaanden", adus Erwin.
De lichte open keuken bevindt zich aan de voorzijde en heeft een L-opstelling. De keuken is uitgevoerd met diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, een koelkast met een vriesvak, een keramische kookplaat, een magnetron, een afzuigkap en een oven. "Overal in huis zijn alle kleine ruimtes optimaal benut", zegt hij. "Door een timmerman heb ik daar heel handige extra opbergruimte laten maken. Helemaal op maat. Deze kasten zijn eventueel over te nemen."
Aan de achterzijde van de woonkamer is er toegang tot een fraaie aangelegde achtertuin van 10,50 meter diep. Met houten berging die is voorzien van elektra. Er is een buitenkraan, buitenverlichting en elektrische zonwering aanwezig. Via het achterom kun je bij een leuk kinderspeeltuintje komen. "Op de eerste verdieping is er aan de voorzijde een grote slaapkamer", zegt Erwin. "De slaapkamer aan de achterzijde heeft airconditioning en rolluiken aan de buitenzijde."

Moderne badkamer
De zeer ruime, moderne badkamer is voorzien van een groot ligbad met een thermostaatkraan en sfeerverlichting, een aparte douchegelegenheid met een thermostaatkraan, een dubbele douchekop en handdouche, een dubbel wastafelmeubel en een tweede zwevend toilet. "De zolderverdieping hebben we helemaal open gelaten, daar heb ik nu mijn kantoor. Hier kunnen echter makkelijk twee slaapkamers gerealiseerd worden."

Scheepmakersingel 32, Delfgauw

De vraagprijs voor deze woning is 300.000 euro k.k.
Bergklis.nl De Ware Makelaar
Koornmarkt 26
2611 EG Delft
(015) 213 24 41
www.bergklis.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1