Lex Visser is tegenstander Robin Staakman te snel en slim af.
Lex Visser is tegenstander Robin Staakman te snel en slim af.

Speler in beeld

  advertenties

Naam: Lex Visser
Leeftijd: 18
Club: Oliveo
Positie: controleur op
het middenveld


-Je eerste seizoen in het eerste, als tweedejaars A-junior. Hoe gaat dat?
"Beter dan verwacht. Helemaal in het begin een wedstrijd in het tweede, maar daarna alle wedstrijden in het eerste gespeeld. En het gaat prima, want we staan helemaal bovenaan."

-Wat zijn je sterke punten als voetballer?
"Sterk in de duels. Ja, ik weet de duels te winnen. Fysiek ben ik dan ook behoorlijk sterk, maar ik ben ook kopsterk. Hoge ballen weet ik vaak koppend weg te werken."

-Hoe waren je persoonlijke duels in deze wedstrijd?
"Die waren goed, want hun nummer 10 is eigenlijk geen moment in de wedstrijd gekomen."

-Jullie hebben uit bij Zoetermeer met 3-1 gewonnen, een goede uitslag...
"Ja, we kwamen eigenlijk heel snel op een 1-0 voorsprong. In de eerste minuut wisten we al te scoren. We hadden gekozen voor een spel met de lange bal en minder van achteruit opbouwen. De sterke aanval van de tegenstander ontregelen door er kort op te zitten en vervolgens weinig risico nemen met opbouwen."

-Hoe was het scoreverloop verder?
"In de tweede helft werd het 2-0 en in het laatste kwartier voor tijd 2-1. Doordat wij vrij snel daarna de 3-1 scoorden, zijn we verder eigenlijk geen moment in gevaar geweest."

-Heb jij nog een aandeel gehad in de doelpunten?
"Nee, bij de doelpunten zelf ben ik deze wedstrijd niet betrokken geweest. We speelden echt met de lange bal naar voren."

-Wat was de doelstelling aan het begin van het seizoen?
"Kampioen worden en we zijn aardig op weg. Dat moet zeker kunnen lukken, al staat het Haagse ODB met één puntje achterstand dicht in onze rug. In de uitwedstrijd toonde die ploeg veel inzet en kracht. Hoewel wij voetballend wel beter waren, hebben we toen helaas verloren. Maar we kunnen dat verlies thuis gewoon goed maken en ze terug pakken! Het duel op 5 februari kan heel cruciaal worden, gezien het kleine verschil op de ranglijst. Want we moeten kampioen worden, daar gaan we zeker voor."

-Volg je het Delft op Zondag Voetbalklassement?
"Ik bekijk het altijd wel eventjes, al is volgen een wat te groot woord. Leuk dat ik nu twee keer in het Elftal van de Week heb gestaan.

Meer berichten
 
CustomHtml_1