De jubileumlunch voor klanten van het eerste uur van EDA de Heus, met helemaal rechts achterin Aad van Winden en tegenover hem aan tafel Gerard de Heus.
De jubileumlunch voor klanten van het eerste uur van EDA de Heus, met helemaal rechts achterin Aad van Winden en tegenover hem aan tafel Gerard de Heus.

Klanten van het eerste uur genieten van een Sjees-lunch bij EDA de Heus

  advertenties

DELFT – Het Eerste Delftse Autobedrijf, EDA de Heus heeft dit jaar zijn vijftigjarig bestaan gevierd. Gedurende het hele jaar waren er tal van activiteiten. Met als absolute afsluiter de lunch die afgelopen week was georganiseerd voor klanten van het eerste uur.

"Dat was allemaal TOP geregeld door de mensen van Grand Café De Sjees", zegt eigenaar Aad van Winden. "Aan een lange tafel genoten deze mensen van een uitgebreide lunch. Zo'n beetje eregast was natuurlijk Gerard de Heus en voor hem was het een soort reünie. Allemaal bekenden uit de beginjaren van het autobedrijf kon hij de hand schudden en weer eens mee bijpraten."
Het bedrijf is op 28 november 1966 opgericht door de heer H.J. De Heus. Het begon met een benzinepomp, waarbij later in de garage diverse servicediensten verleend werden. EDA de Heus heeft in zijn vijftigjarig bestaan diverse omzwervingen gemaakt. In 1977 kwam er een vestiging aan de Phoenixstraat bij met het VW dealerschap. Dit duurde tot 1983 en daarna ging het bedrijf weer terug naar de basis aan de Van Foreestweg. Dit pand werd snel te klein en de volgende fase werd ingeluid in 1987, met de verhuizing naar een ander pand aan de Rotterdamseweg. Twee jaar later werd EDA de Heus SEAT-dealer. "Toch pasten die dealerschappen uiteindelijk niet echt bij het bedrijf", zegt Van Winden, "en namen we in 1995 afscheid van het dealerschap. Daarna is in 2001 besloten tot een uitbreiding naar de TU-wijk, terug naar de roots, en de koppeling met een benzinepomp werd in ere hersteld! Vanaf 2003 zitten we in het huidige pand aan de Schieweg, als universeel Bosch Carservice autobedrijf."
Aad van Winden is er als werknemer begonnen, trad in 1999 toe tot de VOF, samen met Gerard de Heus, de zoon van de oprichter. Bij de laatste verhuizing naar de Schieweg, kwam er een splitsing: de Shell benzinepomp in de TU-wijk werd voortgezet door Gerard, terwijl Aad onder de naam EDA de Heus zijn eigen koers in het autobedrijf uitstippelde. "Afgelopen weekend hebben we ook met het personeel een leuk uitstapje gemaakt", zegt hij. "Naar Katwijk voor een lunch en de voorstelling Soldaat van Oranje, naar Noordwijk voor een diner en een overnachting, naar Wijk aan Zee om te blowkarten en kiten, met als afsluiting een lunch bij een strandtent."
Op zaterdag 10 december houdt EDA de Heus een 'heuse' Sinterklaas-receptie, voor vaste klanten, leveranciers en andere zakelijke relaties, met als overkoepelend thema 'Winter Wonderland'. Het belangrijkste kenmerk, de absolute rode draad in dit bedrijf, is altijd de goede serviceverlening geweest. "Altijd klaar staan, altijd met veel zorg en precisie aan de auto werken, dat is en blijft onze drijfveer", aldus Van Winden.

EDA de Heus
Schieweg 63
2627 AT Delft
(015) 261 81 81
www.edaheus.nl

Meer berichten
 
CustomHtml_1