Woningmarkt in fase van herstel

  advertenties

Editie: Week 1, Jaargang 22 |


DELFT - De verkoop van woningen verbeterde in 2013. De economische indicatoren tonen meer verbeteringen dan verslechteringen, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Volgens het CBS duidt dat erop dat de Nederlandse economie zich in de fase van herstel bevindt. Het consumentenvertrouwen steeg en ondanks dat duiden de cijfers van de uitvoer van goederen, bedrijfsinvesteringen en consumptie door huishoudens nog wel op laagconjunctuur.

De woningmarkt toont ook duidelijk tekenen van herstel. “Het aantal verkopen van ons kantoor in Delft is de tweede helft van 2013 flink gestegen ten opzichte van de eerste helft van het afgelopen jaar”, zegt Jan-Paul van Daal.
De stemming op de woningmarkt is dus beter geworden en het zou goed zijn voor de algehele economie als het herstel hiervan in het nieuwe jaar verder doorzet. Met de verkoop van één woning zijn zo veel sectoren gemoeid die in het vervolgtraject hun diensten en producten kunnen verkopen en leveren. Denk aan de verhuizers, interieurzaken, aannemers et cetera.

Veel mensen denken dat de bodem van de huizenprijzen het afgelopen jaar wel is bereikt. “Maar of de bodem echt is bereikt, blijft altijd moeilijk om te zeggen. Vooralsnog gaan wij er vanuit dat de mensen in ieder geval positiever zijn geworden over het kopen van een huis. Een prijsstijging wordt voorlopig echter nog niet verwacht. Met de energieke manier van werken die ons kantoor eigen is, denken wij in elk geval ook van 2014 een succesvol jaar te maken”, aldus Van Daal.
NVM Aankoopmakelaar
Het afgelopen jaar zag Jan-Paul van Daal een toename in de vraag naar aankoopbegeleiding. Stel, u wilt ook een huis kopen in 2014. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet úw belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.
“Natuurlijk is een koper niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist de koper wel onze kennis en ervaring en moet er zelf onderhandeld worden met de verkoopmakelaar”, zegt Jan-Paul.
Wilt u meer weten over het kopen van een huis in 2014?
Maak een vrijblijvende afspraak met Van Daal Makelaardij. “Wij brengen u graag op de hoogte van de kansen die de huizenmarkt in 2014 biedt en informeren u over de beste onderhandelingsstrategie om de beste prijs voor een huis te betalen. Als aankoopmakelaar besparen wij u behalve geld, ook tijd en zorgen.”
Bedrijf: Van Daal Makelaardij
Adres:  Voldersgracht 33
Telefoon: (015)  212 73 00
Internet: www.vandaalmakelaardij.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1