Kinderopvang ZON! bestaat vijf jaar

  advertenties

Editie: Week 4, Jaargang 22 |

DELFT – De eerste locatie van Kinderopvang ZON! werd in 2009 door Janneke van den Bos gestart binnen sv Wippolder in Delft. Samen met een klein team werd daar door de ondernemer achter ZON! de fundering gelegd voor wat nu Kinderopvang ZON! is. Deze kinderopvang heeft nu acht locaties met naschoolse opvang en een geweldig kindercentrum voor kinderen van nul tot twaalf jaar.

ZON! heeft drie belangrijke speerpunten: Natuur, Sport en Cultuur
Geen naschoolse opvang in schoolgebouwen, maar kinderen lekker ophalen met de (bak)fietsen en rijden naar een locatie waar rondom veel buitenruimte is. Het is leuk en gezond dat kinderen de ruimte en gelegenheid krijgen om bij ZON! buiten te spelen, de natuur te ontdekken, te sporten en bewegen. Kinderen vinden dat heerlijk en ouders belangrijk.

Veel kinderen houden van dieren.
“We hebben op een aantal locaties dieren. De kinderen zorgen met veel liefde en aandacht voor de konijnen, cavia’s, kippen, schilpadden, vissen en wandelende takken.  Ook tuinieren gebeurt op diverse locaties. De kinderen hebben zelf een minituintje of helpen mee in de grote tuin. De peentjes die jezelf gezaaid en geoogst hebt smaken reuze lekker!”, zegt Janneke.

Avonturen beleef je buiten
ZON! gaat graag op avontuur met de kinderen. “We klimmen in bomen, springen over of in de sloot, gaan op speurtocht, maken een vuurtje, bouwen een grote boomhut of varen in de rubberboten door de sloten. ZON! zorgt voor overalls, ouders zorgen voor reserve kleding en regenlaarzen.  Vies worden hoort erbij. Sporten en bewegen doen we ook vaak buiten. Lekker voetballen, hockeyen, karate, tikspelletjes, skeeleren, eenwieleren en nog heel veel meer.”

Binnen is er ook veel te doen
Met de kinderen wordt gekookt en gebakken, er wordt muziek gemaakt, de kinderen worden voorgelezen of mogen in een stripboek duiken.

Schoolvakanties zijn nooit saai
Tijdens de schoolvakanties is het feest. De kinderen maken met ZON! de meest leuke uitstapjes. Zwemmen, schaatsen, naar de boerderij,  naar het strand, naar het museum, de kerk beklimmen en bij de andere locaties op bezoek. Onderweg gezellig picknicken maakt de reis er naartoe nog leuker.

De mening van de kinderen zelf telt!
Binnen ZON! is het gewoon dat kinderen meebeslissen over welke activiteiten er plaats moeten vinden, maar ook welke materialen moeten worden aangeschaft. “We willen altijd van de kinderen weten wat zij wel en niet leuk vinden, zodat ingespeeld  kan worden op hun behoeftes. Dat maakt pas echt een verschil!”

Creativiteit is ook belangrijk binnen ZON!
Op alle locaties is er plek waar kinderen kunnen schilderen, plakken, knippen, timmeren, handwerken en tekenen. Veel kinderen zijn kunstenaars in de dop. “We zijn vaak onder de indruk van wat kinderen maken. De afgelopen weken hebben alle kinderen van ZON! een zelfportret gemaakt.
Tijdens het feest van ons vijfjarig bestaan worden deze tentoongesteld. Ouders zijn in de gelegenheid deze schilderijen te kopen. De opbrengst hiervan zal naar de Delftse voedselbank gaan.”

Feest van ZON!
Het feest van ZON! wordt gevierd op 25 januari a.s. op het fantastische terrein van Lijm&Cultuur aan de Rotterdamseweg in Delft. Poppenkast, buitenactiviteiten, hapjes maken, kunst maken en natuurlijk taart eten staan op het programma. “We verwelkomen alle ouders en kinderen die in de afgelopen vijf jaar het vertrouwen in ons stelden.”
Voor meer informatie over ZON! zie: www.kinderopvangzon.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1