Groot feest bij het 15-jarig bestaan van Wiskids Kinderopvang

  advertenties

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

Dinny Thepass (Foto-DP - Mario De Prisco)

DELFT – Het is feest bij Wiskids Kinderopvang, want het kinderdagverblijf aan de Voorstraat 58 bestaat precies 15 jaar. Het feest is al groots gevierd, met alle ouders van de kinderen van het huidige en vorige jaar. Iedereen had iets lekkers mee genomen. Met zo veel gezelligheid op naar de volgende 15 jaar!
Daarbij bleef het niet, want er was van alles georganiseerd. De kinderen konden spelletjes spelen, zoals ballen gooien, sjoelen, maar zich ook laten schminken. Alle kinderen mochten een lekkere eierkoek versieren en eten. Na afloop van het grote feest bij Wiskids Kinderopvang kreeg iedereen een goodiebag mee naar huis. Hierin zaten allerlei leuke dingen, beschikbaar gesteld door de ondernemers in de omgeving van de Voorstraat en andere relaties. “Ik ben bijzonder blij en trots op mijn team, de meesten werken hier al vanaf het begin en we zijn met elkaar gegroeid tot wat Wiskids nu is”, zegt Dinny Thepass.
Wiskids Kinderopvang is in 1999 begonnen, nadat Piet de Roo haar gewezen had op het pand in de Voorstraat. In dit gebouw was voorheen het eerste Chinese restaurant van Delft gevestigd. Oudere bewoners van Delft zullen zich dit restaurant nog goed kunnen herinneren. Eigenaar is de heer Hu, die nu het welbekende Chinese restaurant Peking bezit, maar nog steeds verhuurder is van dit gebouw. “In samenspraak met de heer Hu heb ik dit gebouw helemaal opnieuw ingericht”, weet Dinny zich nog goed te herinneren. “Het is zo ingericht, dat de kinderen in alle leeftijdsgroepen goed in hun ontwikkeling kunnen worden begeleid.”
In het begin werkte Wiskids Kinderopvang met horizontale groepen. Nu zijn er twee verticale groepen, met elk twaalf kinderen van diverse leeftijden, tussen de 0 en 4 jaar. Negen jaar geleden is het kinderdagverblijf op deze methode overgestapt, een beslissing die gezamenlijk met het team is genomen. “We wilden meer toe naar een gezinssamenstelling”, zegt Dinny. “Groepen waarbij kinderen niet alleen te maken hebben met leeftijdgenoten, maar ook met oudere en jongere kinderen. Rekening houden met jongere kinderen en je optrekken aan oudere kinderen. We zijn hier heel gericht mee bezig geweest, want vanaf 2005 hebben we hier diverse workshops voor gevolgd, zijn de zaken besproken en geëvalueerd. We draaien nu negen jaar volledig op deze manier en het gaat naar volle tevredenheid.”
Dinny en haar team werken niet volgens één bepaalde pedagogische visie. Ze hebben alle visies doorgenomen en hier de punten die hen aanspreken uit gepikt. Belangrijk is in elk geval om de kinderen uniek te laten zijn in hun zijn. “Voor de twee verticale groepen hebben we twee aparte ruimtes en er is een tussenruimte om te spelen”, zegt ze. “Twee groepen van maximaal twaalf kinderen, met per groep twee pedagogisch medewerkers en één stagiaire. De kinderen kunnen heerlijk buiten spelen op een grote, omsloten speelplaats. Even een deurtje door en je bent op een groot gemeentelijk speelterrein, dus mogelijkheden om te spelen zijn er genoeg.”
In 2007 heeft Wiskids Kinderopvang een vingerafdruksysteem gekocht, om de veiligheid van iedereen in het gebouw te waarborgen. Het hele team ziet uit naar de volgende 15 jaar en begroet graag een heleboel nieuwe kinderen voor het nieuwe jaar. Telefoon: (015) 213 75 42. Internet: www.wiskidskinderopvang.nl.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1