Lezing over Christenen in Nigeria

woensdag 14 juni 2023 20:00 tot 21:30

Met ongeveer 100 miljoen Christenen heeft Nigeria de grootste christelijke bevolking in Afrika, maar ze geldt ook als een van de gevaarlijkste landen om Christen te zijn. Zo is in het noorden van het land Boko Haram nog altijd actief en zijn er met regelmaat aanvallen door Fulani herders op christelijke dorpen en kerken. Ze leven op veel plaatsen als tweederangs burgers en kunnen niet vetrouwen op de regering om hen te beschermen. Maar ondanks alles blijven ze doorzetten en weigeren ze wraak te nemen. 

Dennis Peters van de stichting Kerk in Nood heeft zelf Nigeria bezocht en komt deze lezing geven - over de verdrukkingen van de christenen in Nigeria, maar ook over de hoopvolle verhalen uit dit land. De lezing bestaat afwisselend uit videos en voordracht. Ze vindt plaats op woensdag 14 juni in de Jozefzaal van de Maria van Jessekerk (ingang aan de Jozefstraat). De aanvang is om 20:00 en toegang is gratis - na afloop zal er een collecte zijn.