Klavecimbelspel
Klavecimbelspel Foto: Stichting Kerkconcerten Delft

Orgel en Klavecimbelconcert Nieuwe Kerk

vrijdag 24 maart 2023 20:00 tot 21:00

Op 24 maart zullen Francesca Ajossa en Bas de Vroome een heus ‘muzikaal experiment’ uitvoeren in de Nieuwe Kerk. Francesca zal deze avond het ‘Italiaanse ‘Zwaal-klavecimbel bespelen en Bas het Bätz-orgel uit 1839. Op deze avond klinkt muziek van o.a. W. Byrd, G. Frescobaldi, J.P. Sweelinck en J.S. Bach. Anders dan anders zullen beide musici hetzelfde repertoire vertolken, enerzijds op klavecimbel, anderzijds op orgel, waarmee we als publiek kunnen ondervinden hoe instrument en interpretatie van invloed zijn op hoe de muziek klinkt en denken we hierover met elkaar na middels interactieve discussies. We hopen velen van u te treffen op dit bijzondere concert! Het concert vangt aan om 20:00 en de kassa opent om 19:30. Entreekaarten zijn bij de ingang verkrijgbaar à 15,- p.p. (t/m 16 jaar gratis) incl. programmaboekje en consumptie. Voorverkoop en vooraf reserveren voor dit concert is niet van toepassing.