Hanna de Haan, constructing 3
Hanna de Haan, constructing 3 Foto: Galerie RuimteRemmelink

Galerie Ruimte Remmelink: opening expositie Hanna de Haan

zaterdag 18 februari 2023 16:00 t/m 19:00

In de tentoonstelling ‘in aanbouw’ presenteren we werk van de Haagse grafische kunstenaar Hanna de Haan. Haar observaties, gericht op ‘datgene wat in aanbouw is’ legt ze vast in tekeningen en grafiek. Haar fascinatie: de stad die nooit af is, het stedelijke decor dat voortdurend verandert, verschuift en bepalend is voor de manier waarop wij ons daartussen bewegen. 

Snelle krassen in het hout ontstaan met eenzelfde directheid als de potloodlijnen op het papier. Het directe, zoekende en schetsmatige van de lijnen past bij een stad die nooit af is en voortdurend opnieuw wordt vormgegeven en ontworpen.

Centraal staat het altijd aanwezige spanningsveld tussen, aan de ene kant, de chaos die een zekere vrijheid met zich meebrengt en aan de andere kant het verlangen naar orde en structuur.

We nodigen u van harte uit op de opening. De expositie is nog te zien tot en met 25 maart 2023.