Sinterklaas en het bovenste beste baasje
Sinterklaas en het bovenste beste baasje Foto: Toneelvereniging Kinto/Voetlicht

Sinterklaas en het bovenste beste baasje

zondag 26 november 2023 14:00 tot 16:00

Sinterklaas, Heer piet en vele pieten op het toneel: dat wordt een rommeltje! Sinterklaas heeft er even schoon genoeg van: hij loopt weg! Dat is niet zo mooi, zeker nu Sinterklaas het ‘Bovenste Beste Baasje’ –beste pieterbaas van het jaar- zou aanwijzen! Heer piet –de stijve, persoonlijke secretaris van de Sint- wordt net zolang gelijmd, geroemd, geprikkeld en geprezen tot hij de Sinterklaasrol op zich neemt om het Bovenste Beste Baasje te kunnen aanwijzen. Maar langzaamaan begint bij Heer piet het stoute plannetje te broeien om behalve “Sinterklaas” zelf óók “Bovenste Beste Baas” te worden! Jutezaklopen, chocoladeletterspelling, kadootjes stapelen, ’n niet zo eerlijke quiz, de ‘licht uit-spot aan’-scène en ’n ‘lopende’ band moeten er aan te pas komen om dit te bereiken. Maar ja, is het nou wel zo leuk als niemand die overwinning met je vieren wil? Gelukkig brengt de Goedheiligman raad in dit verhaal waarbij je steeds denkt: wie houdt nu eigenlijk wie voor de gek? Wil je weten hoe het afloopt, kom dan kijken bij deze vrolijke voorstelling!