Een mooi gesprek tijdens een eerdere editie van de Living Library bij DOK
Een mooi gesprek tijdens een eerdere editie van de Living Library bij DOK Foto: via DOK

Living Library bij DOK, de bibliotheek van Delft

zaterdag 28 oktober 2023 13:30 tot 15:30

Op zaterdag 28 oktober kun je bij DOK in OPEN (De bibliotheek aan het Vesteplein) de hele middag gesprekken voeren van mens tot mens tijdens de vierde editie van de Living Library bij DOK. ‘s Middags zit daar een selectie Levende Boeken voor je klaar om met jou in gesprek te gaan. 

Wat is een Levend Boek? Iemand die in het dagelijks leven veel te maken heeft met vooroordelen, zoals mensen met een onalledaagse achtergrond of overtuiging.

De Living Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.