<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
  • Alles

Tentoonstelling: Living Surfaces

woensdag 13 maart 13:15 t/m dinsdag 23 april 0:00 uur

Sujata Majumdar

Fotografe Sujata Majumdar, wil met foto’s en samples laten zien dat door de tijd “aangetaste” oppervlaktes een vorm van schoonheid bezitten die bewust kan worden aangewend.

Sujata is Artist in Residence voor Crossing Parallels; het gezamenlijke platform van TodaysArt en de TU Delft. Ze ziet muren en wanden als een potentieel “schildersdoek”. In haar serie Concrete Abstraction legt ze het verweringsproces van beton vast, waarmee ze het evenwicht tussen natuurlijke en kunstmatige verschijnselen wil laten zien. De afgelopen maanden heeft Sujata aan het project A Cure for Concrete gewerkt. ‘Cure’ is het Engelse woord voor het uitharden van beton.

“Beton is niet bepaald een milieuvriendelijk materiaal. Het belangrijkste bestanddeel, cement, is verantwoordelijk voor 8% van de CO2-uitstoot. Wanneer we beton gebruiken, is het dus zaak om er zo lang mogelijk mee te doen. Dat kan alleen als het op de juiste manier is uitgehard.”

A Cure for Concrete verwijst niet alleen naar de langere levensduur van goed uitgehard beton. Het Engelse woord ‘cure’ moet ook worden opgevat als een remedie tegen de lelijkheid van beton. Kunnen we onze stedelijke leefomgeving prettiger maken door betonnen gebouwen meer uitstraling te geven met visuele patronen?

Zie voor meer info: https://www.tudelft.nl/library/over-the-library/tu-delft-library-presenteert/living-surfaces/



Sujata Majumdar
Sujata Majumdar
deel deze activiteit

Locatie

TU Delft Library
Delft
Prometheusplein 1
2628zc


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>