Afbeelding
Foto: FOTOGRAFIE LAVINIA

Scheiden? Wij kunnen helpen als mediator of advocaat

Wanneer je in goed overleg en duurzaam uit elkaar wilt gaan, is het inschakelen van een advocaat-mediator aan te raden. Zeker wanneer je behalve (ex-)partners van elkaar, ook ouders van kinderen bent. Behalve te komen tot goede afspraken die juridisch standhouden na de echtscheiding, wordt bij mediation gestreefd naar het maken van de overstap van gehuwden/partners naar die van ex-partners en samenwerkende ouders.

Soms is scheiden met behulp van een eigen advocaat beter. Dat hoeft echt niet te ontaarden in een ‘vechtscheiding’. Zeker familierecht advocaten die aangesloten zijn bij de specialisatievereniging familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) zullen altijd proberen om een vorm van overleg te vinden. Alleen als dat niet lukt, wordt de rechter ingeschakeld. Als er kinderen betrokken zijn van 12 jaar of ouder en er worden verzoeken behandeld die hen aangaan, zoals een verzoek tot vaststelling van een zorgregeling, dan hebben zij het recht om gehoord te worden. Zij krijgen dan een brief van de kinderrechter. Overigens worden op verzoek soms ook kinderen jonger dan 12 jaar gehoord.

Vrijblijvend kennismaken? Maak een afspraak: 071-5126050 / www.defamiliekamer.nl. Ons kantoor ligt vlak langs de A4 en is goed bereikbaar.