Feestelijk beiaardconcert op Koningsdag

DELFT - Op zaterdag 27 april van 10.00 uur tot 10.30 uur geeft stadsbeiaardier Henk Groeneweg een feestelijk beiaardconcert op het carillon van de Nieuwe Kerktoren. Hij speelt onder meer variaties op het Wilhelmus en op Wij houden van Oranje.

Make-over voor Hampshire Hotel

DELFT - Na 13 jaar was het voor de kamers van Hampshire Hotel Delft Centre tijd voor een opfrisbeurt. ‘Futureproof’ en een knipoog naar het muziekthema stonden bovenaan het verlanglijstje.  

Het hotel vond in Muurbloem Design Studio een deskundige samenwerkingspartner. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in interieurontwerp, creëert speciale ontwerpen die perfect passen bij het karakter van het hotel. Na uitgebreid overleg en goedkeuring van de ontwerpen ging de renovatie in november 2023 van start. Het voltallige team bundelde de krachten om, etage voor etage, de 92 kamers leeg te maken en opnieuw in te richten. In maart 2024 werd uiteindelijk de laatste hand gelegd aan de bovenste verdieping, waardoor het werk voltooid was. Met de afronding van deze renovatie heeft het Hampshire Hotel Delft Centre een nieuwe dimensie toegevoegd aan de gastervaring. De inspirerende muziekthema’s hebben een sfeer gecreëerd die de hotelgasten een onvergetelijk verblijf in Delft zullen bezorgen. Ontdek de vernieuwde kamers zelf op www.hoteldelftcentre.nl.    

Expositie weekend en rondleidingen

NOOTDORP - Naar aanleiding van 75 jaar NAVO (1949) heeft Stichting Erfgoed Koude Oorlog een landelijk expositieweekend samengesteld.  

De Verkeerstoren Ypenburg zal als locatie en zendstationPA60YP van Robert Plat van Voormalig Vliegveld Rijswijk-Ypenburg in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 april haar deuren openen voor publiek! In samenwerking met de vrijwilligers van de EWI Studieverzameling van de TU Delft is er een selectie te zien van luchtvaart apparatuur en worden er rondleidingen gegeven door het gebouw. Er worden demonstraties met uitleg gegeven over de apparatuur en de bijbehorende procedures van deze periode. Ook is er werkende vliegtuignavigatie te zien en een compleet instrumentenpaneel uit de cockpit van een F-86 SABRE straaljager uit 1955 en een ground control radarsysteem. Meer informatie is te vinden op www.deverkeerstoren.nl. Parkeren is gratis!

Rondleidingen
Zaterdag 20 April 10.00 13.00 15.00 uur
Zondag 21 April 10.00 12.30 14.30 uur
Kosten: 10 euro per persoon
Tickets zijn te reserveren via info@verkeerstoren.nl

Live Jazz Muziek op beide dagen van 16.30 uur tot 18.30 uur.