Door het polijsten krijgt de auto weer een mooie diepe glans. (Foto: PR)
Door het polijsten krijgt de auto weer een mooie diepe glans. (Foto: PR) Foto:

“Autopoetsen is veel meer dan een doekje erover en klaar”

DELFT - Wellicht zat uw auto afgelopen week ook onder het Saharazand. Om dat weg te krijgen is een wasbeurt van Idenburg Car Wash een probaat middel. Maar wie zijn auto echt goed wil onderhouden kiest voor een poetsbeurt. 

Een poetsbeurt gaat veel verder dan wassen. "Wassen is basisonderhoud. Dat doe je bijvoorbeeld vier keer per jaar. Het is zeker noodzakelijk, omdat autolakken tegenwoordig op waterbasis zijn. Dat is voor het milieu beter, maar de lak wordt daardoor wel gevoeliger voor vuil en de invloed van zonlicht. Om je auto daartegen te beschermen is een poetsbeurt noodzakelijk. En dat is niet iets wat je meerdere keren per jaar hoeft te doen. Het resultaat van een poetsbeurt gaat járen mee”, legt Erik Idenburg uit.
Ook het poetsproces begint met wassen, maar daarna begint het pas. "Eerst wordt de auto ‘gekleid'. Dat betekent dat er met een stukje chemische klei over de lak heen wordt gegaan. "Die trekt alle vuildeeltjes uit de lak. Ook als die flink vervuild is, bijvoorbeeld met ijzerdeeltjes.” Vervolgens wordt de auto in 2 a 3 stappen gepolijst. "Door het polijsten halen wij swirls en krasjes uit de lak waardoor de lak weer in een optimale staat komt.” Door het polijsten krijgt de auto weer een mooie diepe glans. Het effect van een poetsbeurt is zo goed dat zelfs auto's met oude lakken er weer mooi uit komen te zien. De volgende stap is het aanbrengen van een beschermlaag. Vroeger was dat vaak een wax, tegenwoordig is dat een coating op keramische basis. "Die laag is keihard en beschermt de lak drie tot zes jaar, ook tegen verkleuren.” Het polijsten brengt ook de oorspronkelijke kleur weer terug en de coating versterkt en verdiept die nog eens. "Er ontstaat een blijvende diepe glans. Daardoor ziet de auto er weer als nieuw uit.” De coating heeft ook een zelfherstellend effect en omdat de oppervlakte zo glad en hard is, glijdt vuil er weer gemakkelijk af. "Een goede regenbui is dan genoeg om het Saharazand van je auto te krijgen.” Meer weten? Bij Idenburg Car Solutions (idenburgcarsolutions.nl) vertellen ze je er graag meer over. En informeer dan meteen even naar de speciale poetsaanbieding van april! Het premium poets programma; Van €375, voor maar €275,-