Met het initiatief 'Petje de Beker' zet Delft zich in voor een schoneKoningsdag
Met het initiatief 'Petje de Beker' zet Delft zich in voor een schoneKoningsdag Foto:

Draag als ondernemer bij aan een schone binnenstad tijdens Koningsdag!

DELFT - Koningsdag staat voor de deur en Delft heeft dit jaar een ambitieus plan om het gebruik van wegwerpplastic drastisch te verminderen. Met het initiatief 'Petje de Beker' zet de stad zich in voor een schonere feestdag en een duurzamere toekomst.

Petje is de schone Pet drinkbeker, speciaal gemaakt voor gesloten en open stadsevenementen en festivals. Onder dit nieuwe bekersysteem, dat op Koningsdag door alle bars in de binnenstad van Delft wordt omarmd, wordt bij het eerste drankje een recycletoeslag van 0,50 euro in rekening gebracht. Vervolgens behoudt de feestvierder zijn beker en levert deze bij het bestellen van een nieuw drankje weer in bij de bar. Zo worden de bekers schoon verwerkt en draagt 'Petje de Beker' zorg voor hoogwaardige recycling van alle drinkbekers.

Schonere stad
Het is een slimme zet om zo de enorme hoeveelheid wegwerpplastic te verminderen. "Voorgaande jaren lag de stad bezaaid met plastic bekers, die uiteindelijk als restafval werden beschouwd en verbrand", vertelt initiatiefnemer Guy Verbeek namens Petje de Beker. "Dit jaar streeft Delft ernaar minstens 75 procent van de bekers te recyclen dankzij dit systeem." Het doel van deze actie is duidelijk: een schonere stad op Koningsdag en een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. "Door samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen, kunnen we allemaal bijdragen aan een groenere en schonere omgeving."

Bestel voor 17 april! 
Ondernemers in de binnenstad worden aangemoedigd om deel te nemen aan deze 'duurzame revolutie'. Ben jij als ondernemer betrokken bij Koningsdag en wil je Petje de Beker bestellen? Dat kan door jouw bestelling vóór 17 april te plaatsen via www.petjedebeker.nl. De benodigde materialen om de bekers weer in te nemen worden ook geleverd.