Bij het optreden van Roberto Jacketti in het Cultuurlab van vorige week zaterdag kwamen de jaren '80 weer tot leven. Onze Nachtburgemeester genoot er zichtbaar met volle teugen van. (foto: Koos Bommelé)
Bij het optreden van Roberto Jacketti in het Cultuurlab van vorige week zaterdag kwamen de jaren '80 weer tot leven. Onze Nachtburgemeester genoot er zichtbaar met volle teugen van. (foto: Koos Bommelé) Foto:

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Bij vlagen begint het zonnetje steeds weer wat meer te schijnen, maar van mij mag de lente nu wel echt even doorzetten. Van dat sombere weer wordt een mens niet vrolijk.
Gelukkig zijn er ook genoeg dingen waar je wél blij van wordt. Zo gunde Delft Business de Delftse ondernemer tijdens een netwerkevenement een blik in het pand van de voormalige kabelfabriek aan de Schieweg. Het is preachtig om te zien hoeveel jonge ondernemers er kantoor houden en wat een positieve energie er hangt. De rondleiding die we kregen was dan ook reuze-interessant. En het was nog gezellig ook.

Waterweek
Dan was er onlangs ook de Delftse Waterweek, die door mijn dagcollega werd geopend. Het is natuurlijk mooi om te zien hoeveel mensen er veel van hun vrije tijd instoppen om de Delftse wateren schoon te houden. Wel is het erg jammer dat net rond die week duidelijk werd dat de Delftse Waterbus ermee moet stoppen. Er waren gewoon niet genoeg mensen die ervan gebruikmaakten.
Dat geldt zeker niet voor de binnenstad. In deze tijd van het jaar zijn er veel touroperators die naast een bezoekje aan de bollenvelden ook een middagje Delft aanbieden. Om de toeristen, die best wat geld uitgeven in de Delftse horeca, te blijven trekken, lijkt het me niet verstandig om de binnenstad auto- en busluw te maken. Daarom hebben we onlangs met een aantal ondernemers op het stadhuis gezeten om met elkaar en de wethouders te brainstormen over wat goed is voor de stad. Dit soort bijeenkomsten hebben we al vaker gehad en het stelt me teleur dat er zo weinig met de uitkomsten gebeurt.
Gelukkig is er nog genoeg leuks te beleven in de stad. Denk aan de muziekquiz bij Ring Pass, waar ruim honderddertig man aan deelnam en aan Roberto Jacketti en de Scooters, die afgelopen zaterdag het Cultuurlab weer plat speelden met hun jaren '80-sound. Mooi om te zien hoeveel animo er voor dit soort evenementen is. Dat gold ook voor het Paasvoetbal bij SEP. De vrijwilligers maakten er weer een onvergetelijke middag van voor de basisscholieren. Verder werd ik erop gewezen dat Cantiamo, een koor voor dames tussen de 18 en 35 jaar op zoek is naar leden. Het is een sprankelend koor dat zich vaak inzet voor het goede doel. Dus vind je zingen leuk? Meld je aan via ledenadmin@cantiamodelft.nl

Vreemdgaan
Dan is dit ook de plek om een belangrijke bekentenis te doen. De Hoffotograaf en ik zijn vreemdgegaan. We zijn namelijk op uitnodiging van Martin Reitsma met de tram naar Schevening getogen om er een bluesfestival bij te wonen. Voor Koos ging er een wereld open: hij had al ruim dertig jaar niet in een tram gezeten. De verbinding was perfect: zowel op de heen- als de terugweg kwam de tram binnen een minuut nadat we bij de halte arriveerden aan.
De komende weken is er gelukkig weer genoeg te beleven. Op 26 april is er weer het jaarlijks terugkerende Oranjekoorts-festival op de Markt. Het is bizar wat je tegenwoordig aan beveiliging kwijt ben als je iets wilt organiseren. Dus het zou mooi zijn als iedereen zich een beetje normaal gedraagt. Daarnaast is er de dag erna natuurlijk Koningsdag. Hopelijk werkt het weer mee en wordt het weer een prachtig feest.