Afbeelding
Foto:

Jaarthema Schoner water

Soort van het Seizoen: In de periode april tot en met juni roept Natuurlijk Delfland uit te kijken naar de gele lis en de vuurjuffer. De gele lis groeit in sloten en ondiepe oevers. Kijk naar deze soorten uit, maak foto’s en stuur deze op aan natuurlijkdelfland@knnv.nl.
Natuurcafé Schoner water: Op 3 april van 10.00 uur – 12.30 uur in en rond het natuurcentrum Het Melarium wordt de praktijk getoond om schoner water te ervaren. Het kroos zal geschept worden en de waterdieren gevangen en we bekijken hoe schoon het water is. Het Melarium is te vinden in het Ackerdijkse bos, aan het einde van de Thijsseweg in Delft.
Bewoners en organisaties die ideeën hebben voor een activiteit rond schoner water worden uitgenodigd om dit bij Natuurlijk Delfland te melden en kijken we hoe wij dit idee kunnen ondersteunen.
Schoner water is een van de vier noodzakelijke levensvoorwaarden. Denk daarbij aan drinken, voedselproductie, natuur, vervoer, recreatie. Zeker in ons gebied is water vanouds zeer aanwezig en daarmee ook de typische biotopen en landschappen. Bij water hoort ook de oever, omdat water altijd ingebed is door een oever.