DELFT - Benjamin van der Zwan volgt per direct Ronald Hes op als trainer van Vitesse Delft.

- Dat is even schakelen...
"Zeker. Tot voor kort was ik trainer bij DVO '32, waar ik nog alle vertrouwen had in een Houdini-act, maar er gebeurden dingen waar ik niet overheen kon stappen. Daarom heb ik vrijdag mijn ontslag ingediend en rond dezelfde tijd zegde Vitesse de samenwerking met Ronald Hes op."

- Was je verrast?
"Ik ken bestuurslid technische zaken Tom van Dasler goed. Ik was ook in de race om volgend seizoen trainer te worden, maar de club koos voor Nick van den Bos. Toen bekend werd dat de club niet verder ging met Ronald Hes hebben ze me benaderd om als interim het seizoen af te maken."

- Wat is het perspectief?
"We staan nu op een directe degradatieplek en als we er geen vertrouwen in zouden hebben dat het zou lukken, zouden Chris Jansen en ik er niet instappen. Ik denk dat het een voordeel is dat ik veel mensen binnen de club, de staf en ongeveer de helft van de selectie al ken. Daarnaast hebben we dinsdag voor het eerst met de groep op het veld gestaan en daarbij zag je dat er heel goed getraind wordt. We gaan ervanuit dat iedereen in die laatste zeven wedstrijden alles geeft. Het gaat nu om de punten en niet zozeer om mooi voetbal. Het is vanaf nu de dood of de gladiolen."