Jeugdtrainers Sven Berkhout en Martijn Kirsten willen hun passie overbrengen (Foto: Koos Bommelé)
Jeugdtrainers Sven Berkhout en Martijn Kirsten willen hun passie overbrengen (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Zomerse jeugdactiviteiten bij Golfbaan Delfland!

MIDDEN DELFLAND - Wie denkt dat golf een sport is die alleen door volwassenen wordt beoefend heeft het goed mis! Bij de Golf Academy op Golfbaan Delfland kunnen kinderen deze zomer terecht voor verschillende leuke jeugdactiviteiten: "Wij willen deze zomer graag nieuwe jeugdspelers binnenhalen, ze enthousiasmeren, en ze uiteindelijk beter maken", vertellen jeugdtrainers Sven Berkhout en Martijn Kirsten van Golfbaan Delfland.

Door Frank van der Steen

Beide mannen begonnen al op jonge leeftijd met golfen en merken dat er bij veel mensen nog niet veel bekend is over wat er allemaal mogelijk is binnen de sport: "Golfen is voor veel mensen nog steeds een sport met een hoge drempel. Het is een individuele en nog vrij onbekende sport, die veel meer te bieden heeft dan veel mensen denken. Hier bij Golfbaan Delfland krijgen kinderen de mogelijkheid om op een leuke en comfortabele manier kennis te maken met het golfen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de sport ook onder de jongere generatie bekendheid krijgt", aldus Martijn. Zijn collega Sven vult aan: "Wij willen hier onze passie voor golf overbrengen op de kinderen. Ook al is golf een hele moeilijke sport, kinderen kunnen hier op spelenderwijs heel veel leren. Dat is het concept dat wij graag naar buiten willen brengen."

Complete sport
Volgens de twee golfprofessionals, die allebei hun officiële diploma haalden bij PGA Holland, wordt het golfen vaak onderschat en is golf wel degelijk een complete sport: "Bij het golfen komen kinderen in aanraking met een aantal verschillende aspecten. Zo zijn bijvoorbeeld kracht, coördinatie en concentratie ontzettend belangrijk. Ook vinden we het belangrijk dat kinderen niet alleen maar een golfclub in hun handen hebben, maar ook hun hand-oog coördinatie trainen door het gooien en vangen van een bal. Daarnaast leren kinderen tijdens onze lessen ook om te gaan met frustratie, want golfen is hartstikke moeilijk en kinderen leren bij ons te accepteren dat iets soms niet in één keer lukt. Hoe beter iemand kan omgaan met frustraties, hoe beter iemand kan golfen." 

Ouders
Op de golfbaan wordt volgens Sven ook geprobeerd om de ouders van de kinderen zoveel mogelijk te betrekken bij het leerproces: "Wat wij heel graag willen is dat ouders ook echt betrokken worden bij de lessen. Wat je vaak bij andere sporten ziet is dat ouders hun kinderen afzetten en weer weg zijn, maar wij willen ze graag bij de les betrekken en laten zien wat de kinderen die dag geleerd hebben. Daarnaast hebben we ook een groepsapp waarin we video- en fotomateriaal delen, waardoor ouders altijd goed op de hoogte zijn van de voortgang van hun kind!"

Zomeractiviteiten
De komende periode zijn er voor de jeugd een aantal geweldige activiteiten te beleven op de Golfbaan Delfland, waaronder de GolfSixes League die op zondag 7 april van start gaat: "De GolfSixes League is een toernooi dat wordt georganiseerd in samenwerking met andere golfbanen. Het toernooi is speciaal gericht op kinderen onder de 15 jaar die pas met golf in aanraking zijn gekomen, echt voor de beginners dus. Het is een wedstrijd waarbij twee teams op de korte afstand tegen elkaar spelen en zo kennis maken met de basis van het golfen. Door het samenspelen met andere kinderen vergroten we de succesbeleving en het plezier." Naast dit mooie toernooi voor beginnende golfers worden er in de zomer ook twee jeugdkampen georganiseerd, waarvan Sven de organisator is: "Deze jeugdkampen worden in de eerste en laatste week van de zomervakantie georganiseerd. Voor deze kampen wordt een bepaalde vergoeding gevraagd en kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden via www.delflandgolf.nl."

Jeugdlessen
Naast de zomeractiviteiten, gaan ook de reguliere jeugdlessen in het zomerseizoen gewoon weer verder: "De jeugdlessen vinden vanaf woensdag 3 april iedere week plaats op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. We proberen de groepjes zo klein mogelijk te houden, met maximaal zes kinderen per groepje. Op deze manier kunnen wij ieder kind de aandacht geven die zij/hij nodig heeft. Het is voor kinderen ook mogelijk om op een later moment in te stromen, dat is geen probleem."

Kennismaken
Bent u nieuwsgierig geworden? In het zomerseizoen worden er bij Golfbaan Delfland op meerdere woensdagmiddagen gratis kennismakingslessen georganiseerd voor de jeugd tot en met 20 jaar. Na de kennismakingsles kun je instromen bij de lopende lessen. De eerstvolgende kennismakingslessen zijn op woensdag 24 april en woensdag 8 mei van 16.00 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie of voor aanmeldingen op www.delflandgolf.nl.